Bemutatkozik (Varianno)

 

A Variannokids  alapítói Anett és Nóra, mindketten kétgyermekes édesanyaként kezdtünk bele egy  környezettudatos gyermekruházati márka felépítésébe. Kislány korunk óta vonzódunk varrás, kézművesség és a divat  világa felé, melyet mára már szakmánként művelünk.  Minden termékünk  a tervezéstől a kivitelzésig általunk és hazai varrónők kezei között készül. A márka  jellegzetessége kifordítható és variálható ruházat mely a fenntarthatóság és „slow fashion” jegyében készül. Ugyanakkor a játékosság és a kreatív gyermeki világ felidézésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Hiszen a termékeink elsősorban a gyermekenek készülnek,Va bár a használatuk közben az anyukák is kiélhetik a kreativitásukat.

 

A márkanevet  viszonylag könnyen megtaláltuk: VARIálás  és a neveink kezdőbetűiből ANNO tevődik össze, ami épp egyfajta klasszikusságot is jelent, mivel egyszerűséget és  kézművestradíciót is szeretnénk vinni a mai gyerekdivatba.

 

 

Gyermekeink születésével szembesültünk azzal, hogy milyen nehéz minőségi, időtálló, gyermekek egészéségere nem káros, praktikus gyeremk ruhákat találni a hazai piacon.  Egyszerűsíteni szerettük volna a gyerekek öltöztetését, úgy hogy  ők is élvezzék azt, önállóságukat is segítsük, és ha kedvencükké válik egy darab, akkor  több évszakra, évre is megtarthassák, viselhessék.

Hiszünk abban, hogy kisebb ás átlátható ruhatárral a gyermeknevelés is könnyebbé válik.

 

A márka küldetésévé e gondolatok váltak, melyeket mindenképp üzenni szeretnénk. 2018 tavaszán indítottuk útjára a Variannot.

Ekkor még csak kísérleteztünk a kétoldalas darabokkal, variálható ruhákkal és próbáltuk felmérni a kisgyerekes édesanyák igényeit, hiszen Magyarországon nem láttunk hasonló márkát a kézműves gyermekruházati piacon. Fontos volt számunkra, hogy minél kisebb környezeti terheléssel készüljenek a termékek, kizárólag természetes oekotex minősítéssel rendelkező, bőrbarát anyagokkal dolgozzunk, és ami kikerül a kezeink közül az a minőséget és odaadást képviselje, ami bennünk a szakmánk szeretetét tükrözi. Az összes termékünk ökodesing szemlélttel készül, nemcsak a gyártás során törekszünk a fentarthatóságra, hanem a termék használata közben is kisebb a környzeti terhelése az általunk készített termékeknek.

 

Gyermek számára nélkülözhetetlen alapdarabokat tervezünk egy kis csavarral A fő termékeink pörgős kifordítható szoknyák, a kifordítató nadrágok, melyek két megjelenést  is biztosítanak  a viselőjének. Igyekszünk egy klasszikus alkalmi oldalt és egy bohókás oldallal párosítani, hogy  egy ruha maximálisan kihasználható legyen. Így akár a ritkán használt ünneplő szoknya vagy nadrág a hétköznapokban is állandó részese lehet a gyermekek ruhatárának. A kínálatunkban többfunkciós variálható ruhák is megtalálatóak, melyek 2-4évig először tunikaként, később szoknyaként használhatóak..Saját gyeremekink ispárálnak sokszor a tervezésben, az állandóan koszos térdű nadrágok problematikájának megoldására született meg a praktikus  térd és popsi foltos játszónadrágunk is, melyek anya és környzetbarát termékek, hiszen a letörölhető anyagnak köszönhetően ritkábban landolnak a szennyesben. Ez egyébként a legkeresettebb termékpalettánkból.

 

Szintén nagyon népszerűek egyes kiegészítő termékeink, masnis hajdíszek, hajgumik a kétoldalas hajpántok, kendők, gallérok, anyukáknak szánt arctisztító párnák, melyeket a zero-waste jegyében a szabászati maradékainkból készítünk.

 

A márka küldtetése a tudatos vásárlásra, és a fenntartható divatra való nevelés, amit érdemes már gyermekkorban elkezdeni. Szeretnénk hosszútávon egy olyan vásárlói kört megszólítani akik értékelik a minőségi, tartós, jól funkciónáló darabokat. Mi nemcsak ruhákat készítünk, hanem a gyeremkek kedvenc ruháit készítjük el, hiszünk abban ,hogy a túl sok felesleges ruha, játék nélkül egyszerűbb és boldogabb az életünk. Variációk kedvencekre! Szlogenünkkel is erre utalunk.  

 

Ebben a szellemben vezettük be a szoknyatervező szolgláltatásunkat, vagyis egyes pörgős szoknyáinknál a megrendelő maga tervezheti meg a ruhát gyeremkének vagy  akár saját magának is, hogy igazi kedvencek szülteshessenek. 

 

Kisszériás, egyedi igényekre készített ruháink az elérhető luxust képviselik, hiszen a luxus az, ami az adott személynek készül – a következő években ezt az irányt szeretnénk tovább erősíteni.

 

Anett és Nóri (ANNO)

 

1/9

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA