Bemutatkozik (Textile and Paint art)

Boldog voltam, és boldogságomat terjesztettem magam körül. Az emberek örültek nekem, amikor látták, hogy jövök.
/Paulo Coelho/

 

Egy kedves kis családban nőttem fel Hajdúböszörményben, ahol mindig voltak gondok, mint minden családban, de édesanyám hamar megtanított arra, hogyan nevessem ki őket és ne tántorítsanak el a kitűzött céloktól. Hogy mindig akkor bukkan fel valami új, valami varázslatos, valami igazán sorsfordító, amikor éppen a legmélyebb elkeseredésünkben épp feladni készülünk azt, amire addig oly annyira vágytunk. Nem volt ez velem sem másképp.

 

Iskolai éveim után nem vártak rám nagy kilátások. Frissen szerzett textilműves- kézi nyomó (szitanyomó) szakmával a kezemben, nőként, pedig főleg nem. Kemény fizikai munkát igénylő szakma ez, bár káprázatosan szép is. Úgy hiszem, mondanom sem kell, örökre a rabjává váltam. A középiskolában Szalontai Éva textilművész kezei alatt volt alkalmam elsajátítani a szakma rejtett titkait, aki, nagy szerencsémre, és akaraterőmnek hála, hamar felismert bennem valamit. Mindig igyekezett belőlem kihozni a maximumot - hol kedves szóval, hol erélyesebben -, mindenesetre akárhogy is történt mindez, csakis hálával tartozom.

 

2013- ban alkalmam nyílt egy saját szitanyomó műhely vezetésére, ahol végre nekiláthattam egyedi pólóim, táskáim készítéséhez, illetve festmények és faldekorálások készítése is szerepeltek a palettámon. 2015-ben azonban Budapestre sodort az élet, így sajnos az „Én”, mint olyan háttérbe szorult. Ennek hiányát eléggé megsínylettem, ezért elhatároztam, hogy újból belevágok valami újba, valami frissbe, mert nekem igenis ezzel kell foglalkoznom! Így történt hát, hogy 2017 májusában megérkeztem a Textile and Paint art új gyermekeivel: a kézzel, egyenként megfestett táskákkal, szatyrokkal. Nagy örömömre hamarosan azzal találtam magam szemben, hogy az embereknek tetszik, amiket készítek, szükségük van arra, amit én mutatok meg magamból a világnak. A sikerre való tekintettel belevágtam hát minden egyes ötletem megvalósításába.

 

A kézzel festett táskáim egyesével megfestett darabok, reprodukálás esetén minimálisan eltérhetnek egymástól, de mindig igyekszem a mintákat maximálisan az első darabra formálni. A hátitáskáknál többféle méret különböztethető meg. A nagyobb méretű az, ami kézben és hátitáskaként viselhető, a kisebb fazonú pedig 4in1: kézben, háton, vállon és övtáskaként szuperál, köszönhetően ezt a sokcsatos megoldásának. A táskakészítés minden egyes mozzanatában jelen vagyok, festéstől az utolsó kis patent beütéséig. Ez utóbbi a kedvenc folyamatom, mert valahányszor összezárom a patentot, nagy lelki nyugalommal dőlök hátra a székben, és állok neki mustrálni az új családtagot, hogy ismét valami maradandó csodát alkothattam.


Számomra nagyon fontos a tökéletes kompozíció, a harmónia, legyen szó festett vagy műbőr táskáról. A színek szemet gyönyörködtető, lelket simogató érzését szeretném átadni az embereknek, amit ha meglátnak, beszélni vágyjanak róla. Emellett nagyon fontosnak tartom azt is, hogy minden egyes darab tökéletes anyagminőségből és megmunkálással készüljön el, hogy hosszú évekig kísérhesse útjaikra tulajdonosaikat.

 

Maximalizmusomnak köszönhetően, gyakran lépek egyet-egyet vissza, de úgy hiszem, ez lehet egy jó vállalkozás alapja. Igyekszem megfontoltan előrébb haladni a munkámban, és hiszem, hogy pár éven belül ez meghozza gyümölcsét.

 

1/6

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA