Bemutatkozik (Luczai Gabriella - TEA|harmónia)

A történetem akkor kezdődött, mikor a gyerekeim és én hárman maradtunk egymásnak. A legfontosabb egészségük megőrzése volt, nem engedhettem meg magamnak, hogy táppénzre menjek. Végzettségemet tekintve jogi szakokleveles kereskedelmi mérnök vagyok, amit a mostani énemben sokkal jobban tudok kamatoztatni, mint korábban.

 

Egy nap beléptem a teák birodalmába és megláttam benne a világnézetemet. Addig mentem a tea útján, míg megtanultam annyit, hogy ezt már mások javára is fordíthattam. Fitoterapeuta lettem, gyógynövényekkel gyógyító és teaszakértő. Azt mondom ismerem a tea teljes életciklusát a terroirtól a felszolgálás szertartásáig, az élvezeti teáktól a gyógyteákig, az egészségre gyakorolt jótékony hatásig. De ez így nem teljesen igaz. Olyan végtelen ez a világ, hogy minél többet tudok, annál inkább látom, mi mindent nem tudok még. Az út nem ért véget, talán soha nem is fog, talán nem is szeretnék soha a végére érni.

 

Aztán úgy alakult, hogy egy év „karrierszünet” következett az életemben. A vállalati szféra kihúzta a lábam alól a talajt. Tél jött, december, mindenki az ünnepekre készülődött és nem munkaerő felvételre. Fel kellett adnom és eladnom mindazt, amit addig felépítettem.

 

Felmerült bennem maradjak-e a vállalati szférában vagy saját lábra álljak, kockáztassam meg azt, ami még csak fél láb? Nem csak magamra kellett gondolnom, hanem a még velem együtt élő két gyerekre. Meghoztam a döntést, fél lábból egy lábat csinálni. Természetgyógyászként dolgozni. Féltem. De a jövő jelenében azt hiszem ennek így kellett lennie.

 

Az „úton” haladva mindenütt a „harmónia” jött velem szembe. Akár a teák birodalmába léptem, akár az öt elem tanába, mindenütt csak azt láttam: - Harmónia. Mindig arra kell törekedni. Harmónia… Harmónia… Harmónia. Így azt mondtam, jól van értem, legyen harmónia. Így lett TEAharmónia a vállalkozás neve.

 

Ha korábban azt gondoltam, hogy sokat dolgozok, sok a munkahelyen töltött idő, a túlóra, akkor ma ez halmozottan igaz. Csak akkor nem dolgozok, amikor alszok, de élvezem. El sem hiszed mennyire jó érzés, mikor bejön valaki a boltba orrot lógatva és emelt fővel mosolyogva távozik; mikor azt mondják, olyan jó itt lenni, ide mindenkinek el kéne jönni, mert az itt töltött idő, az illatok külön terápia. Amikor úgy érzem, hogy minden szín elszökött a világból, akkor ezeket a jelenéseket jelnek veszem és erőt adnak, hogy menj tovább az úton!

 

Fitoterápia mellett a másik természetgyógyász szakirányom az akupresszúra, ami a hagyományos kínai orvosláshoz tartozik. Amikor a hagyományos kínai orvoslással kezdtem el foglalkozni, arra lettem figyelmes, hogy mennyire hasonlatos a mi magyar népi gyógyászatunkkal. És valóban, nem véletlen. Amikor még egy helyen éltünk, rendelkeztünk azzal a tudással, amivel az ember saját magát gyógyítani tudta. A kínaiak ezt írásos formában megőrizték, a magyar pedig, elindult, vándor nép lett, vitte magával nyelvében, szokásaiban és meséiben. Óriási kincs van a kezünkben, amik a feledés homályába vesznének.

 

Szeretem a szakmám és elbűvöl minden, ami a teák világában jelen van. A gyógyítás, az élvezet, az önismeret, a terméket kitalálni, szakértelemmel, szeretettel és hittel felöltöztetni, másnak átadni és talán a legjobb érzés, amikor visszajönnek, az ajtón épp csak beköszönnek és bekiabálják, hogy nagyon szuper, köszi!

 

A teák világa csodaország, varázslat van bennük és a varázslat működik. Nem tudnám megmondani melyik termékem szeretem, gyermekem mindegyik. A MeseTea útravaló az élethez, a  VirágSó különleges, az AsztroTea érdekes. Mindegyiket a fitoterapeuta énem keltette életre, van benne tudatosság, nem véletlen és szeretet.

 

Szeretem a természetet, szeretem az életet, szeretem az embereket. Érdekel a természet működése és benne az ember. Wass Albert fogalmazta meg szépen: VENDÉG VAGY A VILÁGBAN ÉS EZ A VILÁG SZÉP VENDÉGFOGADÓ -  és én vagyok benne a fogadós. 

 

1/6

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA