Bemutatkozik (Somogyi Tekla / Teki)

2018/01/25

Somogyi Tekla vagyok grafikus és illusztrátor. Tanulmányaimat grafikusként végeztem.


Szüleim tanították az első lépéseket, terelgettek a húgaimmal együtt a rajzolás, festés útján. Rengeteget kézműveskedtünk, barkácsoltunk velük. Később jöttek a könyvekből, fotókról való másolások, majd a művészeti iskolák.

Főleg grafittal és temperával szerettem festeni, tájképeket, erdőket, minél aprólékosabban kidolgozható képeket. Órákat ültem egy-egy munkám felett mire elkészültek.

4 éve, a kislányom születése előtt nem sokkal, babaszoba rendezés közepette, megterveztem egy állatos memóriakártyát, mesébe illő figurákkal, amit akvarellel festettem. A kész kártya annyira megtetszett, hogy rájöttem ez az a technika és stílus, amivel én a jövőben szeretnék foglalkozni.
Egy darabig csak családtagoknak, ismerősöknek készültek illusztrációk, később lettek megrendelések is. Az első termékeim a könyvjelzők voltak, majd a képeslapok. Közben kialakítottam saját karaktereket, formákat, színvilágot, amelyekből készültek nagyobb festmények, mesejelenetek, girlandok. Minden munkámnál, igyekszem aprólékosan kidolgozni a részleteket, kisebb háttér figurákat elrejteni, hogy legyen mindig mit felfedezni a képen.

Ahogy Emese cseperedett, úgy jöttek újabb ötletek. Párom készített kislányomnak asztalt, bútorokat. Akkor jött az ötlet, hogy készíthetnénk valamit közösen a maradék faanyagból. Végül egész családi program lett belőle. Megterveztem, felrajzoltam, András vágta, Emesével közösen csiszolgattuk az első fűzőcskés játékunkat. Amiből aztán mára egész sok egyedei megrendelést is elkészítettünk. A következő ötletünk kirakó volt. Ekkor kezdett el körvonalazódni, hogy létrehozok egy márkát, ami alatt az összes munkámat készíthetem. Szüleim, és Párom is támogatott az ötletben. Így idősebbik húgom segítségével elkészült a logó is. A nevemet szerettem volna mindenképpen belevinni, így a becenevemre esett a választás. Így született meg a Teki márka 2017 tavaszán.

Nyáron megkaptam ez első könyvillusztrálási lehetőséget is. Mára több könyvvel is megkerestek, így főleg ezeken dolgozom, és mellette készítem rajzaimat, saját termékeimet, amiket az idén szeretnék bővíteni, tovább fejleszteni.

 

1/12

 
 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA