Bemutatkozik (Seed Bonbon)

Tíz évig voltam újságíró, blogger, szerkesztő, az utóbbi hat évben már csak fenntarthatósági témákkal foglalkoztam (mindeközben elvégeztem egy ökogazdálkodási és ökoturisztikai szakképzést). Nap mint olyan hírekkel találkoztam, amelyek felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, hiszen benne vagyunk a klímaváltozás kellős közepében. Az újságírás mellett zöld marketinggel, és PR-ral is segítettem vállalkozásoknak, és egyszer csak a pozitív hírek, törekvések elkezdtek bennem is elindítani egy folyamatot: Tudnék-e én is valami olyasmit kitalálni, amivel óvni lehet a környezetet, szép és érdekes is egyszerre? És persze van is rá piaci igény. A sok-sok évnyi kutakodás, szemlélődés meghozta a gyümölcsét, és megtaláltam azt az alapanyagot, ami mindazt tudja, amire vágytam.

 

A papír mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. Imádtam olvasni, magyar szakos középiskolai tanár diplomát szereztem, újságíró voltam, gyűjtöm a naplókat, jegyzetfüzeteket…

 

Most már azért is gyűjtöm a papírt, hogy a szemétdombon való elsüllyedés helyett egy merőben új formát öltsön: virág- és fűszernövény magokkal keverve egy igazi környezetbarát ajándéktárgy válik belőle a kezeim között. Mire eljutottam ahhoz a stabil minőséghez, amelyet eladásra is kínálni tudtam, kellett jó félévnyi folyamatos kísérletezés, tesztelés, a növények kikelésének próbái, és ami nem volt olyan örömteli, az a sok adminisztráció, amellyel mindezt hivatalossá is tettük. A különféle engedélyektől a jogi, szabadalmi védelemig hosszú utat jártam be.

 

Büszke vagyok arra, hogy ma már főállásban irodai papírhulladék felhasználásával különféle formákat készítek, melyek szín és formavilágát a bonbonok, pralinék trüffelek ihlették, ezért is lett a márka neve Seed Bonbon (=magbonbon). A papírbonbonokat díszdobozokba csomagoljuk, de akár képeslapokra applikáljuk, vagy egy darabos kiszerelésben lehet esküvők, rendezvények kiegészítője.

 

A felhasznált magfajták tárháza igen széles, a mediterrán zöldfűszerektől a cicafűig, nagyon sokféléből lehet választani. Az egyik kedvenc a méh- és pillangóbarát magkeverék, amely egy előre összeállított egynyári virágmag mix: mindenféle szépséges virág, amelyek odavonzzák a színes lepkéket és a szorgos méhecskéket kertünkbe, balkonunkra. Egy másik kedvenc a cicafű, amely egy speciális magkeverék, melyet a lakásban tartott kutyák és cicák előszeretettel rágcsálnak.

 

A Seed Bonbonok elindulása jó időben történt, amikor éppen elkezdődött a tavaszi ültetési szezon, így sokan alapból nyitottak voltak a növényültetés felé. Az már csak hab a tortán volt, amikor megtudták, hogy mindezt nem kis zacskókból, hanem akár szép magbonbonokkal is meg tudják oldani, sőt növénykedvelő szeretteiket mostantól dizájnos öko termékkel tudják megajándékozni.

 

Általános tapasztalatom az, hogy sokan szeretnek olyan ajándékot adni barátaiknak, rokonaiknak, vagy akár a tanító néninek, amelynek van hozzáadott értéke. Nálam ez az újrahasznosítás és a kézművesség jegyében történik.

 

Akik környezettudatos szemléletmódjukat az ajándékválasztáskor is szem előtt tartják, örömmel veszik a Seed Bonbon megjelenését. Nagyon jó érzés a sok pozitív visszajelzés, a visszatérő vásárlók és hogy egyre többen gondolkodnak felelősen nagyobb eseményekkor, mondjuk egy esküvőn vagy egy céges rendezvényen.

 

Szerencsés vagyok azért is, mert a párom, Illés László grafikusként csatlakozott a Seed Bonbonhoz, és munkájával, ötleteivel segíti a márka dizájn kultúráját. Neki köszönhetően egyedi rendeléseket is gyorsan és magas minőségben tudunk készíteni, tehát akár egyedi feliratos dobozt vagy képeslapot is tudunk készíteni a magbonbonok mellé.

 

1/8

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA