Bemutatkozik (RIKA AromaÉkszerek)

RIKA AromaÉkszerek mini illatpárologtatók kerámiából, melyek abban segítenek, hogy bárhol, bármikor élvezhessük az aromaterápia közérzetjavító, jótékony hatását.  


A RIKA AromaÉkszer egy kis családi vállalkozás. Balazsiné Balaskó Mária keramikus vagyok a RIKA Aromaékszerek megálmodója és tervezője.  


Gyermekkori álmom vált valóra, amikor keramikus lettem. Hagyományos népi és iparművészeti kerámiákat. használati és dísztárgyakat, később egyedi kerámiaékszereket készítettem. Aztán más tevékenységek felé sodort az élet. Végül egy betegségekkel, nehézségekkel teli időszak arra késztetett, hogy változtassak addigi életemen… Így indultam felfedezőútra az illóolajok és az aromaterápia csodás világába, aztán a frissen megszerzett ismereteket ötvöztem a kerámia nyújtotta lehetőségekkel. A legjobb az egészben az, hogy a családom mellém állt. Először saját magam, majd családtagok, barátok, ismerősök tesztelték az első próbadarabokat. E személyes tapasztalatokból merítve (ha nekünk segített, másoknak is segíthet) 2017 tavaszán született meg az elhatározás, hogy illatosítható ékszereket készítünk kerámiából.  


Az aromaterápia egyik felhasználási formája a száraz inhaláció, az illóolajok orron keresztüli közvetlen belélegzése. E módszert figyelembe véve terveztem meg az aromaékszereket, melyek a RIKA márkanevet kapták. Miért pont ezt? Egyrészt utal a keresztnevemre MaRika, másrészt az unokám neve Lili Rika, és nem utolsó sorban utal az ősi technikára is, hisz Attila felesége volt Réka királyné, és az ő nevének ősmagyar változata a Rika.  


A kerámia elemeket természetes alapanyagból –vörös és fehér agyagból-, egy ősi, de újragondolt technikával, saját kezűleg készítjük. Nincs két tökéletesen egyforma darab. Mintázatot úgy alakítottuk ki, hogy a rácseppentett illóolajat a kis árkocskák elvezessék, így az olaj könnyen felszívódhat a kerámia medál apró kis pórusaiba, ahonnan lassan, egyenletesen, természetes módon elpárolog. Két hónapnyi kísérletezgetés eredményeként mindössze egy csepp illóolaj elegendő, hogy az aromaterápia jótékony hatását, az illóolaj fajtájától, intenzitásától, testünk és a levegő hőmérséklettől függően akár 1-2-3 napig is élvezhetjük! 


Azt azért tudni kell, az illóolajok nem varázsszerek, de nagyon sok problémára nyújthatnak megoldást. Az aromaterápia közérzetjavító hatása egyértelmű. Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni! Épp ezért a blogon, a mini tanfolyamon és a hírlevélben is sok hasznos infót, és saját tapasztalatokat osztunk meg. 
Webáruházban egyedi kézműves és aromaékszer nyakláncok, karkötők, gyűrűk, fülbevalók mellett a különböző illóolajokat, illóolaj keverékeket, valamint egyedileg készített ékszer- és aromatálkákat, aromaköveket is ajánlunk. Folyamatosan bővítjük a kínálatot, így többek között gyertya- és lakásillatosító díszek, autó-illatósítók, kulcstartók is készülnek már. 


Célunk, küldetésünk: A RIKA AromaÉkszerekkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a természetes alapanyagok, az illóolajok és az aromaterápia segítségével milyen sokat javíthatunk életminőségünkön! Ehhez nyújtanak segítséget a kerámiából készült RIKA AromaÉkszerek - Szívvel - Lélekkel - Szeretettel – ILLATOKKAL A JÓ KÖZÉRZETÉRT! 


www.aromaekszer.hu - www.facebook.com/aromaekszer 

 

1/6

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA