Bemutatkozik (Pizsi)

 

A PIZSI brand ötlete kb. Egy évvel ezelőtt kezdett megfogalmazódni bennem, de akkoriban még csak nagyon halvány ötletként, hiszen régóta igyekszem a magyar márkák közül szemezgetni, de hálóneműből fennállt egy hiány a piacon. A startpisztolyt aztán tavaly november végén nyomtam meg, és azt hiszem, akkor még nem nagyon sejtettem, hogy mire vállalkozom. A családomban nem volt eddig követendő példa ilyen jellegű tevékenységre, sőt nekem a ruhaiparhoz sem volt eddig semmi közöm. Nyilván ebből is adódik, hogy én nem saját kézzel készítem a termékeimet, hanem két szuper hölggyel, akik a szabásban és varrásban segítenek. A végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, és leginkább az értékesítésben van tapasztalatom, ezzel is foglalkozom főállásban, egyébként IT területen. Éppen emiatt azt szoktam mondani, hogy a PIZSI hobbimárkának indult, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

 

 

Ami az indulást illeti, én nem igazán terveztem túl a dolgokat, aminek azért most már részben látom az árnyoldalait is, részben viszont azt gondolom, hogy nem szabad túltervezni semmit. Nem mondom, hogy a családom és a barátaim ugyanannyi fantáziát láttak ebben a pizsama dologban, mint én, de azért nagyon hálás vagyok, hogy egytől egyig mindannyian támogattak abban, hogy ha úgy érzem, ez az én utam, akkor lépjem meg. A nővérem például a nulladik lépésnél megtervezte nekem a logót, ami pontosan olyan minimalista és letisztult lett, amilyennek szerettem volna.

 

Ezután kezdtem el az első darabokat tervezgetni, majd leültem Editkével, a varrónőmmel, és kitaláltuk, hogyan lehet megvalósítani azt, ami az én fejemben megfogant. A folyamat persze nem csak ebből a két stepből áll, hiszen a textilt is be kell szerezni, illetve egy szabónővel, Marikával is együtt dolgozom. Ezen felül pedig már az én dolgom, hogy megfelelően kitaláljam a marketing stratégiát és az értékesítési folyamatokat, ami napi odafigyelést igényel. Én azt gondolom, hogy nagyon összetett feladatot vesz a nyakába az, aki egy személyben szeretne elindulni egy ilyen úton, úgyhogy a multitasking hatalmas erény ebben a szakmában, de egyben ez is a szépsége.

 

Mivel nekem az elsődleges értékesítési csatormán a webshop, ezért a készletezés, dobozolás, csomagolás, futározás rengeteg időt vesz igénybe, és ha választani lehetne, ezt a részét szívesen átadnám valakinek. Ugyanakkor így teljes kontrollt tudok tartani a minőség felett, és ha valami nem jön össze, akkor az csakis az én hibám.

 

A legnagyobb meglepetés számomra az, hogy bár még csak most jövök ki a második kollekcióval, már most is vannak olyan vásárlóim, akik kétszer vagy akár kettőnél többször rendeltek ezalatt a négy hónap alatt. A visszajelzések alapján elsősorban az anyag az, amit nagyon megszerettek, ugyanis egy nagyon magas pamuttartalmú, mégis rugalmas textillel dolgozunk. Az egyik vásárlóm szavait idézve olyan érzés viselni, “mintha nem is lenne rajtad semmi”, és ez az én véleményem szerint a legfontosabb ebben a termékben. Amikor megalkottam a PIZSIt, akkor tudtam, hogy nem csak egy pizsama márkát szeretnék létrehozni, hanem egy üzenetet, ami arról szól, hogy igenis mindenki merjen álmodni, és megdolgozni azért, amit kitalál magának. Miközben pedig harcolunk az álmainkért, nagyon fontos, hogy szánjunk időt a minőségi pihenésre is, hiszen ez is része a sikernek. Ez az én meglátásom, és ez az, amit én az utóbbi éveimben megtapasztaltam a saját bőrömön.

 

Én a PIZSIt most még nem munkaként fogom fel, de igyekszem teljes erőbedobással azon lenni, hogy minél többen megismerjék, és szeressék a brandemet. Ennek érdekében megpróbálok közel maradni a vásárlóimhoz, megszóltani őket, ösztönözni őket, érdekes tartalmakat alkotni nekik, és nagyon odafigyelek arra, hogy minden kérdésre gyors választ kapjanak.

 

A jövőtől elsősorban azt várom, hogy tanuljak a fejlődésen keresztül, és el tudjam vezetni egy olyan szintre a PIZSIt, ahol már a köztudatban is megveti magát a brandem, és vele együtt az üzenetem is:

 

Álmodj velem!

 

1/8

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA