Bemutatkozik (Oliv Gyöngyékszerek)

Cziner Olívia vagyok, az Oliv Gyöngyékszerek tervezője és megalkotója.

 

Ha egy ékszer megismételhetetlen, az az alapanyag érdeme.

Ha utánozhatatlan, az az alkotóé.

Ez a saját mottóm.

Nem idézet, ahogyan az ékszereim sem azok. :)

 

Nemrég jöttem rá, hogy valójában nem ékszerekkel foglalkozom, hanem az emberi LÉLEKkel, az alkotáson keresztül.

 

Olyan Nőknek szólnak az ékszereim, akik nem elégszenek meg az egyszerű, instant, könnyű megoldásokkal. Akik tudatosan megélik az életet: minden küzdelmével, minden örömével.

Az ékszer üzenet. Az én ékszereim pontosan azt az egye

tlen üzenetet képesek közvetíteni, ami Te magad vagy - akkor, éppen, ott. 

.

Nepál, India, Tibet, Marokkó és Jemen gyöngyei a kedvenceim. Az ékszervilágban jellemzően a bohém vonal merít ihletet belőlük.

 

Én ezt a stílust finomítom emészthetőbbé, elegánsabbá, elérhetővé az ékszereimben.

 

Nagy gonddal válogatom a különleges és ritka alapanyagokat a világ több pontjáról: India, Malaysia, Kína, Hong Kong, Thaiföld, Észak-Amerika, Csehország, Franciaország is jelen van az ékszereimben, csak úgy, mint a hazai piac színe-java, vagy néhány nagyon különleges megrendelés esetén a családi örökségünk különleges, sehol be nem szerezhető értékes gyöngyszemei.

 

Giorgio Armani  mondata lebeg a szemem előtt minden tervezéskor:

,,Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád."


Nehezen tudnék kedvencet választani a kollekciók közül, talán a mindenkori legújabb tervezés

az, most aktuálisan a Zen kert ékszerek.

 

A legtöbbek kedvence a TrendOliv karkötő, nem hiába: ezek az ékszerek voltak az első stílusteremtő darabok. A többi ékszert megközelítőleg egyforma mértékben keresik, mára már elég sokszínű, mégis jellegzetesen „Olivos” palettát sikerült kidolgoznom, mindenki talál magához illőt. Az ékszerek formavilágát illetően a benső világom kedvenc hangulatai köszönnek vissza, színkombinációban pedig szinte bármi ihletet ad: készült már ékszer az állatvilág színeiből épp úgy, mint az aktuális kifutói trendből vagy egy lakberendezési magazinból. Kedvenc színem a pasztell menta, mely imádat gyökere az amazonit-szerelem. Nincs olyan szín, amivel ne tudnám őt kompozícióba emelni. Imádom a színátmeneteket is, ebből született Oliv Ombre kollekcióm, ahol japán gyöngyök és Swarovski kristálygyöngyök festik meg az elképzelt színpompákat.

 

Legtöbbször egy tartalom, egy történet van az ékszerek mögött, legyen ez akár az én történetem, akár a Tiéd, vagy két lélek találkozása egy ékszer megszületésének erejéig.

 

Van néhány értékes, szintén magyar alkotó, akikkel szeretek közösen munkálkodni. A álmodozós ékszerterveimhez kutatok fel és kérek fel magyar ékszeres kézműveseket. Legrégebbi és legtartósabb együttműködésem a Tündérkert kollekció mesebeli ásványos – virágos - sziklakert látomásomat megvalósító, valódi virágokat magába záró egyedi gyöngyökkel életre kelt karkötői.

 

 

Az ékszereim többsége ugyan a bohém és a dizájn határán mozognak valahol, szeretem az aprólékosabb, sok-sok időt igénylő alkotást is, ilyenek a meditációnak is beillő japán zsinórfonással testet öltő Ombre kollekció, vagy a gyöngyhímzéssel és komoly tartalommal készülő Zen kert ékszerek.

 

Függetlenül attól, hogy ajándékot keresel, vagy önkifejezést, vagy éppen csak egy minőségi dizájnt, különlegességet egy ékszerben, az Oliv kollekciók között biztosan lesz egy-két darab, amin megakad a tekinteted. Ugyanez a hatás bizonyítottan jelentkezik akkor is, amikor már viseled őket. 

 

1/11

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA