Bemutatkozik (MyBabci)

2017/07/27

Azt már 3 évesen tudtam, hogy varrni szeretnék....mindent , és mindig. Ennek a tervemnek a megvalósításába azonnal bele is vágtam, Anyukám bánatára amit csak tehettem átszabtam, persze később ezt a szakmát is választottam. Azt is éreztem , hogy baba készítő vagyok már akkor ,csak jó néhány év eltelt mire ez valósággá vált, mire megszületett az első Babci . A rongybabák pedig különösen a szívem csücskei. 

 

Eleinte csak a gyerekeimnek készítettem Őket , aztán egy nagyon kedves Óvónéni dobott be a mély vízbe, mert bár imádta bármit alkottam , olyat nem fogadott el , hogy -Én ezt nem tudom megcsinálni !   Hatalmasat fejlődtem azalatt a néhány év alatt. Folyamatosan tanulnom kellett új technikákat , új formákat, szín összeállításokat, elfogadnom és javítanom a hibákat, kiállni emberek elé .Sok kudarc, sok öröm, büszkeség ha valami nagyon jó lett. Természetesen a tanulási folyamat továbbra is része az alkotó munkának, hiszen rengeteg szín és forma inspiráció van a " levegőben" , egy kreatív agy sohasem pihen :)

 

Babci tulajdonképpen a baba becézéséből alakult, eleinte tesztelési céllal hívtam így a babákat, de azt láttam , hogy szerették így megszólítani Őket , ezért ennél a névnél maradtam. Persze sok olyan sztori is volt , amikor a megrendelő örömmel jelezte, hogy Őt így hívták gyermekkorában, vagy a mai napig is ez a beceneve, így tulajdonképpen saját magát adhatja ajándékba.

Legtöbbször nagyobb öltöztethető babákat kérnek ,saját gyerekkoruk szeretett emlékét megfogalmazva, hogy a kicsinek is legyen egy EGYETLEN rongybabája, aki ott van mindenhol, aki jó barát, aki majd ugyanolyan elnyűtt lesz a sok-sok szeretgetés által, mint amilyen Nekik is lapul még féltve őrizve. A visszajelzésekből aztán látom, hogy mindez igazolva van, Babci nagy szeretetben "él" közöttük .

 

Egyedül dolgozom, minden munkafázist szeretek, de a leginkább azt  amikor már Babci visszamosolyog, hiszen akkor születik meg igazán.

Abszolút a színek bűvöletében élek, legtöbbször a színek, textilek inspirálnak. 

Az egészen piciknek szóló termékeknél , a színek mellett igyekszem minél több textúrájú alapanyagot felhasználni , ezzel is érdekesebbé tenni azokat, hiszen nekik nagyon fontos a tapintás.

 

A babák mellet szívesen készítek még bébi termékeket is , a rongyik például nagyon keresettek, valamint a Móka-kocka is népszerű.

Időnként pihenésképpen patchwork is készül. Ezek amik nagyon közel állnak hozzám.

 

Kampányoltam a fiú babázás mellet is , mert ahogy a lányok autózhatnak , úgy szerintem a fiúknak is lehet babájuk . Persze ez mindig szigorúan fiús forma, szín kell hogy legyen. 

Óvónő barátnőmmel pszichológiailag is körbejártuk a témát , és igenis arra jutottunk , hogy -Babázni is engedd a fiúkat is !

 

Legfőbb mondanivalóm :

 

 "Rongybaba". ..a szót kiejtve mindannyiunkban feldereng valami halvány , vagy éppen erősebb emlék RÓLA . A kedvenc babáról akit szorongattunk ha bánatosak voltunk, ha féltünk, aki nélkül nem volt alvás, utazás.......aki osztozott örömünkben, aki a legjobb barát volt , akit Anya ezerszer megfoltozott, aki pótolhatatlan volt.

Emlékszel ? És most Anya vagy Te is , és szeretnél egy ilyen társat a gyermekednek ....
Ez az amiben én segíteni tudok neked :)

 

1/8

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA