Bemutatkozik (Mákvirág Kézműves Szappanműhely)

Gulyás Judit vagyok a Mákvirág Kézműves Szappanműhely megálmodója és megvalósítója .Életem minden szakaszában jelen volt a kézi munka ,a kitalálás ,az alkotás .Már gyermekkoromban nagyon szerettem rajzolni ,festeni ,papírokkal játszani .Később kötöttem ,horgoltam, szabtam –varrtam , turkálós  ruhákat alakítottam át .Generációkon keresztül örököltük a kézügyességet ,fantáziát ,kreativitást . 

 

Legszebb időszaka az életemnek amikor megadatott ,hogy sok éven keresztül  egy saját kreatív hobby , ajándéküzletet vezethettem. A 24 éves lányom is viszi tovább a kézműves vonalat , Ő műkörmökre miniatűr mintákat fest nagy türelemmel /állatokat ,képeket Stb /  .Én mindig olyant akartam  csinálni amit más nem , ez a  felnőtt koromat is végigkíséri. Hát döntsük el honnét a Mákvirág márkanév ?Természetes egyszerűségével ,szépségével  ámulatba ejt . Gondolhatunk akár Monet- pipacsmezejére vagy inkább a mákvirágra mint „jómadárra”.

 

Ha a termékeimet nézzük natúr egyszerűsége ,vonzó megjelenése talán inkább az előbbiért kaphatta a nevét.

30 év vállalkozói lét a kereskedelemben ,üzletkötőként is egy szép korszak volt ,de  a semmiből megteremteni valami jót ,szépet ez egy teljesen más világ .Sok szépségével ,sokrétűségével együtt nem egy könnyű út .Egy üzletkötői munka egy betegség adta az ötletet ,hogy tudnék magamon segíteni és még  sok-sok bőrproblémával küzdő embernek .Nekem ez egy hivatás ,elkötelezettség a munka és a megelégedett vevők felé ,bizalom és felelősség . 3 éve döntöttem úgy , hogy hivatalosan is belevágok és megvalósítom az elképzeléseimet . Sok segítséget ,támogatást kapok a férjemtől .Ő hisz bennem látva a rengeteg munkát ,pénzt ,energiát amit be kell fektetni egy ilyen kézműves vállalkozásba mire eljutok arra a szintre ,azt mondhatom elértem a kitűzött célt.

 

Óriási a konkurencia ,de pont ezért döntöttem a drágább ,de minőségi termékkör mellett .Próbálok összhangot teremteni a minőség és a külső megjelenés közt .Szépen lassan ,de biztosan épül a kis vállalkozásom .Egyedül dolgozom. Az alap ötlet az enyém .Elképzeltem egy színvilágot ,egy termékkínálatot ,vannak leirt terveim , ötleteim ,de vannak hirtelen jött gondolatok is .Egy jó formájú doboz ,egy lézervágott figura és beindul a fantáziám. Akkor ott a  jó grafikusom aki lesi minden gondolatomat ,a szolgálatkész fotós ,és a nyomdák akikkel szinte heti kapcsolatban állok .Néha kompromisszumot kötök a jó végcél érdekében ,de már mindenki ráérzett a stílusomra.

 

A termék elkészítése egy izgalmas feladat ,de a csomagolás megtervezése és kivitelezése a szívem csücske .Mire az üzletek polcaira kerülhet egy - egy termék, igen hosszú folyamat ,de a legnagyobb sikerélmény amikor jönnek a vásárlói visszajelzések ilyenkor elfelejtem, hogy mennyi nehézséggel jár az út és újra erőre kapok.

Egyik csúcs termékemet szeretném bemutatni -pont aktuális a téli időszakban és  karácsonyi ajándékötletnek sem utolsó.

 .

Szeretitek a citromfű illatát?

Azért nem annyira egyszerű fürdőgolyót készíteni, mint gondolnánk .Én már megint a nehezebb utat választottam . Kecsketejes , sheavajas  ,mézes golyócskák  furcsa dolgokra képesek .Ragad ,törik , morzsálódik ,ha nem figyelek eléggé . Sok minden nem rajtam múlik ,képzeljétek még a méz víztartalam  is befolyásolhatja a termék állagát .Tehát van egy receptem –kimérem a  szárazanyagokat ,jó alaposan összekeverem aztán cseppekben jöhetnek a folyékony anyagok . Tapasztalatom azt mutatja ,még az sem mindegy, hogy milyen sorrendben kerülnek egymáshoz az anyagok .Néhány napig szeretem ha szárad ,utána jöhet a csomagolás.

Remélem nem  hiszed, hogy mindenféle tarkabarka golyót készítek .Nekem itt is a fehér a nyerő egy jó illattal ,kevés növényi morzsalékkal ,annál több beltartalmi értékkel .Néha a kevesebb a több! Igaz nem hagy nyomot a kádon viszont a bőröd olyan lesz mint a baba popsi .

 

Gondolkodtatok már miért vágyunk egyedi ,különleges  termékekre ?Mert érezzük a készítője szívvel ,lélekkel csinálta ,minőségi terméket kapunk igaz kicsit több pénzt kell rá áldozni ,de megéri.

A másik csúcs termékem amire nagyon büszke vagyok – a Gyógygombás szappanom geránium illattal „A nagy kedvenc”. De van 6 féle fürdőtermékem , 8 féle szappanom .Számos jó visszajelzés igazolja jótékony hatásukat.

Vevőim évek óta keresnek ,mert termékeim friss zsíros kecsketejjel készülnek/nem porból/gyógynövényekkel , agyagokkal, extra ápolóként mindenben ott van a sheavaj .Néhány használat után már érezhető a változás .Pld egy szappan 4:1-ben gazdaságos!

 

Hajmosás ,borotválkozás ,napi tisztálkodás és hamarosan a testápolót is el lehet felejteni. Mesterséges színezéket és illatanyagot nem tartalmaznak .A kiszolgálás gyors ,pontos és mindig ugyan azt a minőséget kapja a vevő.

 

Szerintetek mire vágyik egy vállalkozó ? Sikereket elérni , fejlődni szeretne .Én néhány év múlva remélhetőleg egy kialakult nagy vevőkörrel ,Céges partnerrel ,országszerte rengeteg partnerüzlettel büszkélkedhetek ahonnét a vásárlók be tudják szerezni a megbízható minőségi termékeimet .Az ötéves tervben sok-sok új ,érdekes termék szerepel. Aki követi a munkámat láthatja a fejlődést.

 

Sok  feladat vár még rám. Fejlődni kell a marketingmunkának az internetes kereskedelemnek és amit majd a piac diktál .

Mindezt összegezve és mindig szem előtt tartva - Adom a nevemet a munkámhoz!      

 

Gulyás Judit

                                                                                          

1/6

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA