Bemutatkozik (Kézműves Minibolt)

2 éves korom óta imádok alkotni, művészkedni. Kézügyességemet Anyukámtól, művész hajlamomat pedig Dédnagymamáimtól örököltem. Így sosem volt kérdés, hogy egyszer ezzel fogok majd foglalkozni. Már az általános iskolában a több művészeti ágat kipróbáltam De a szívem csücske a rajz lett. Az általános iskolában jártam rajszakkörökre, rajzversenyekre, rajztáborokba. Emellett modern táncot és hegedűt is tanultam. Nyolcadikos koromban kerültem Bárdi Andrea tanárnőhöz, akinek rengeteg fejlődést köszönhetek. Így a középiskolát már rajz és vizuális kultúra szakon végeztem.

 

Utána kicsit másfelé vettem az irányt. Fogtechnikus szakmát szereztem.

 

Hatalmas szerelem számomra a kutyák, legfőképp a tacskók.


Ami nagyon nagy szerepet játszott a Kézműves MiniBolt megalakulásában.

 

Minden 2015-ben indult amikor is a Hugommal kitaláltuk, hogy ünnepekre kézzel készített ajándékokat adjunk egymásnak. Egy nyakláncot szerettem volna neki adni, de nem tudtam, hogy miből tudnám megmintázni azt amit megterveztem. Itt jutott eszembe a süthető gyurma és innen indul a történet.
Vettem egy színt és kipróbáltam. Nagyon megtetszett. A mintázást magamtól illetve az internet segítségével tanulgattam. Itt már kezdett erősödni bennem a gondolat, hogy kézműveskedéssel szeretnék foglalkozni csak még nem tudtam merre vegyem az irányt. Annyit biztosra tudtam a kutya imádatomat akarom összekötni a művészettel.

 

Egy hirtelen gondolattól vezérelve mintáztam meg egy tacskót kulcstartónak. Amit feltöltöttem egy csoportba. Akkora sikere volt, hogy estétől éjfélig folyamatosan kaptam az üzeneteket. Itt már nagyon felpörögtek az események. Végeztem egy kis piackutatást és láttam, hogy kutyák mintázásával senki sem foglalkozott még akkor. Így ez lett a fő profilom.

 

Kiváltottam az engedélyt és megalapítottam a kis online boltocskámat. Az egész hamarabb indult be, minthogy nevet találtam volna. Sok verziót kipróbáltam a névre de egyik sem volt az igazi.
Nem is gondoltam volna, hogy a megoldás végig a lábam előtt hevert. Szó szerint. 


Ugyanis a kistacskómat Mininek hívják. Így kapta a „bolt” a Kézműves MiniBolt nevet. Amikor elstartolt a facebook oldal, 2 nap alatt már több százan kedvelték.

 

Őszintén, az elején nem is gondoltam volna, hogy ennyi feladattal jár egy kis kézműves vállalkozás.

De lehet jobb is, hogy nem tudtam, mert akkor bele sem vágtam volna munkahely és esti iskola mellett.

Nagyon szeretem csinálni így azt sem jelentett gondot, mikor ünnepek előtt én még suli után éjfélkor is a munkaasztalom felett görnyedtem. 

 

A párom és a családom is mindenben támogatnak. Sokszor besegítenek a postázásban, vagy az árubeszerzésben, csomagolásban.  Az egyensúlyt nagyon nehéz volt megtalálnom a vállalkozás, munkahely és iskola között, de sikerült megoldani. 

 

Az elején még teljesen csak kutyás témákban készültek a termékeim. Kulcstartók, majd bögrék.

Saját kis kedvencek portréjáról készítettem a mintákat, aminek óriási sikere lett. A legkeresettebb termékem pedig a tacskós tárgyak lettek. Később szerettem volna a kínálatomat bővíteni, így jött az ötlet hogy ékszereket is készítsek. Illetve most a másik kedvencemet is felvettem a kínálatomba, az ásványi és igazgyöngy karkötőket.

 

Folyamatosan agyalok, rengeteg ötletem van a fejlesztéssel kapcsolatban. Legutóbb pedig az esküvői dekorációkat,esküvői Instagram fotókeretet és köszönőajándékokat kezdtem el bevezetni.

 

Tesóm esküvőjén ugyanis én voltam a dekoros. Annyira imádtam készíteni, hogy muszáj volt folytatnom. Lassan így már azt is mondhatom, hogy a Hugom lett a „múzsám”.


Kedvencnek nem is nagyon tudok kiemelni egy termékemet sem, mert mindegyikben mást szeretek. Az alkotási folyamatok során pedig teljesen kikapcsolok. Így nem is érzem munkának. Szívvel-lélekkel készítem a termékeimet és ezt a vásárlóim is érzik. Sok visszatérő megrendelőm van már.


A legnagyobb álmom, hogy főállásban végezhessem pár év múlva a kézműveskedést.
Én úgy gondolom, hogy az a hivatásod, amiről akár éjfélkor is tudsz lelkesedéssel beszélni! ;)


Szerencsére nálam így van!

 

1/10

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA