Bemutatkozik (Héria Enamel)

2019/03/30

Eredetileg jogi és közgazdász végzettséggel rendelkezem, de körülbelül 2, 5 évvel ezelőtt merült fel bennem a márka ötlete és annak koncepciója. A márka név ekkor már adott volt, mely igazából egy mozaikszó a nevemből, a másik pedig a tűzzománc angol megfelelője. Így jött létre a Héria Enamel márkanév.  

 

Tehát több éve létrejött már a fejemben a brand,  de azt hiszem 1,5 éve értem meg rá igazán, hogy a piacon is megjelenjen. Mivel vállalkozói környezetben dolgoztam évekig , így sokat segített  a közgazdász szemlélet az alkalmazotti létből való kiszakadásban. Nem volt teljesen idegen számomra egy márka menedzsmentje ésaz azzal járó életfroma.

 

Minden egyes darab ékszer az én kezeim közül kerül ki, mind a tervezési mind pedig a készítési folyamatban egydül én vagyok jelen. Minden egyes ékszer alapot vörösrézből kézzel vágok ki, melyet ezüsstel ötvözök. A vörösréz alapokat pedig szintén saját kézzel festem meg az egyedi mintázatokat sajátosan kikevert színekkel. A festést követően közel 1000 celsius fokon kerülnek kiégetésre. A kiégetést követően pedig még rengeteg fém megmunálási folyamaton végig mennek, mire az ékszerdobozba kerülnek.  Ettől lesz az ékszer abszolút egyedi.  A sok munkafolyamat miatt van, hogy egy -egy ékszer elkészítése akár több napot is igénybe vesz.  

 

Az első kollekcióm a STONE, melynek tervezésekor sok formát kipróbáltam és teszteltem, mire kialakultak ezek a szabálytalan, csepp vagy babszem alakzatok. 

Ezek egyszerre látványosak és egyediek, nagyobb fülbevalók esetében szépen követik az arcformát, medálként pedig legalább annyira izgalmasak, vonzzák a tekintetet. Mivel mindent kézzel készítek, az esetlegesség még előnyt is jelent. Kedvenc darabom a MIND nevet viselő fülbevaló, igazán ez a típus adja meg a kollekció és a márka igazi karakterét.  

 

Az elmúlt egy évben sikerült megismerni a vásárlóimat is, akikből többen is visszatérővé váltak vagy ajánlás útján kerestek fel. Ennek nagyon örülök, mert ez egy nagyon pozitív visszajelzés számomra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy Héria Enamel darab mellett való elköteleződés a vásárlóim számára hosszabb folyamat. Van, hogy valakinél 3x 4x is találkozom különböző platformokon, mire megtalálja a számára megfelelőt és hazaviszi. Ennek pedig azért örülök, mert így valóban létrejön egy kapocs az ékszer és viselője között. Ilyen ékszert az ember nem egy szezonra vásárol egy piros vagy kék pólóhoz. Aki gondosan ügyel rá,az egy életre szóló egyedi darabot tudhat a magáénak amely stílusban is időtálló tud lenni véleményem szerint. 

 

A Héria Enamel első éve rendkívül sűrűre sikeredett. Az első kollekcióval sikeresen mutatkoztunk be az INTERNATIONAL LONDON JEWELLERY 2018-on, majd októberben a Budapest Central Europe Fashion Weeke-n, kiléptünk a nemzetközi piacra. Az elkövetkező években ugyan ilyen lendülettel és frissességgel szeretnék előre törni mind a hazai mind a nemzetközi piacon.

1/10

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA