Bemutatkozik (Herbarting)

 - Már gyerekkorodban is szerettél alkotni? Mi volt a kedvenc tevékenységed akkor?
Igen, nagyon. Imádtam minden kézműves dolgot, a fő kedvencem a kötés volt, amit a mai napig űzök. Egyébként mindig is nagyon szerettem a természetben, a kertben lenni, még a kedvenc könyvem is „A titkos kert” volt. Már akkor próbálkoztam például fenyőtobozból gyógyító kenőcs előállításával például, csak nem sikerült.

 

- Mióta létezik a márkád, hogy jött az ötlet, hogy belevágj?
2016-ban hoztam létre a HerbArting márkát, ekkor a kislányom másfél éves volt. Már hosszú évek képeztem magam és álmodoztam kozmetikumkészítésről, de a végső lökést a kislányom, Kató születése adta, mivel már a kórházban jelezték, hogy nagyon problémás a bőre, számíthatunk atópiára és mindenféle egyéb problémára, így csak hipoallergén bőrkezelés javasolt. Az ő nagyon érzékeny bőrére kezdtem el kifejleszteni a termékeimet. A termékfejlesztésben remek támpontot adnak nekem a nála megjelent problémák, de szerencsére mind nekem, mind a férjemnek elég érzékeny bőrünk van, így könnyű a dolgom

 

- Natúrkozmetikumokkal foglalkozni nagyon bonyolult Magyarországon? Sok tanúsítvány, engedélyeztetés szükséges?

Igen, nagyon bonyolult, mivel minden terméket külön kell engedélyeztetni, laborvizsgálatokat csináltatni rájuk. Emellett a műhelynek, ahol dolgozik az ember, szintén több tanúsítvány is kell. Erre jönnek rá az extra minősítések, ha az ember vegánnak, bionak vagy állatkísérletmentesnek szeretné minősíttetni a termékeit.

 

- Egyedül vagy, vagy többen dogoztok a termékeken?
A termékeken egyedül dolgozom, de rengeteg segítségem van a munka többi részében. Egyik fő segítségem a grafikusom, Rózsahegyi-Mayer Gabi, akivel nagyon egymásra találtunk és így igazán engem kifejező, egyedi grafikák szerepelnek a termékeimen, amiket a vevők is nagyon szeretnek J

 

- Te tervezed, készíted el a termékeidet? Honnan merítesz ihletet hozzájuk?

Mindent én magam tervezek és készítek, és természetesen napi szinten is használom a termékeimet. Ahogy már említettem, a családunkban sokaknak van problémás, érzékeny bőre, így mindig találok olyan bőrproblémát, amire megoldást kell találnom.

 

- Le tudnád írni, hogyan készül egy termék, az ötlettől a megvalósulásig?

Ha egy ötlet megfog, akkor hosszasan motoszkál a fejemben, miközben jönnek hozzá az impulzusok, illetve elkezdek sokat kutatni az adott témával kapcsolatosan, így folyamatosan képezve is magamat. Ha már konkretizálódik, összerakok egy alapreceptet, amit elkészítek és elkezdődik a tesztelés folyamata. Először mindig magamon tesztelek. Ha nekem tetszik az adott kozmetikum, odaadom többeknek az adott terméket (5-10 embernek), attól függően, hogy mi is az, majd kérem a visszajelzéseket és ezeknek megfelelően tökéletesítem a dolgot tovább. Ha megvan a célnak megfelelő, tökéletes verzió, akkor kitalálom a csomagolását és megkezdődik a grafika megalkotása, párhuzamosan a termék engedélyezési eljárásával. Ha minden összeállt elindul a sorozatgyártás.


- Mi az, ami, ha nehézség adódik, mindig feltölt, és motivál abban, hogy ez a Te utad, és csinálnod kell tovább?

Ha segíthetek a termékeimmel – például, ha egy baba anyukája megírja, hogy végre tudnak aludni, mert nem viszket a gyermeke lába egész éjjel vagy, ha valaki visszajelez, hogy a gyulladt popsiján segített a popsikenőcsöm, mindig feltölt. Szerencsére rengeteg pozitív visszajelzést kapunk J
 

- Melyik terméked a legnépszerűbb, amit a legtöbbet készítesz? 
Folyamatos kapcsolatban állok a vevőimmel és a termékeim piacra dobását hosszas tervezés/tesztelés előzi meg, így csak olyan terméket dobok piacra, ami népszerű lesz. Eddig minden termékemet nagyon szerették a vevők.

 

- Mi az a tulajdonsága az általad készített Csodáknak, amiért a vásárlóid újra és újra visszatérnek Hozzád, vagy ajánlanak Téged az ismerőseinek?

Azt hiszem az, hogy csak tökéletes terméket adok ki a kezemből. A kozmetikumok terén sajnos nagyon gyakori, hogy egy igazi hatóanyag használata mellett töltőanyagokkal vannak tele a termékek. Én arra törekszem, hogy csak jóminőségű, natúr, bio alapanyagokból gyártsak olyan termékeket, amik tényleg segítenek az adott problémán és nem csak látszólag.

 

- Ha csak három összetevőt tehetnél egy termékbe, akkor melyek lennének azok? Vagyis mi az a három legfontosabb natúrkozmetikai alapanyag, ami "csodákra képes"?

Mivel kertészmérnök vagyok, nálam a gyógy- és egyéb növények szerepe a kiemelt a termékekben. A babatermékekben remekül használható a kamilla, ami kiváló gyulladáscsökkentő. A felnőtt termékekbe pedig az egyik favoritom a kávé, ami koffeintartalmánál fogva szuperül feszesíti a bőrt és csökkenti a narancsbőrt. A harmadik csodálatos növény, amivel már sokat kísérleteztem, a csalán. Nem annyira ismert, de remekül tonizálja a bőrt, így szuper a striákra.


- Hogyan képzeled el magad, és a vállalkozásod jövőjét 5-10 év múlva?

Nagy álmom, hogy a termékek alapanyagául szolgáló bio gyógynövényeket is én termesszem és dolgozzam fel, sőt szeretnék létrehozni egy olyan kis központot, ahol a családok együtt kapcsolódhatnak ki, miközben növények között vannak, alkotnak és mondjuk képzik magukat a gyógynövények vagy a természetes babaápolás terén.

 

Mi a mottód, vagy hitvallásod, ami a legjobban jellemez Téged, és a vállalkozásod?

„...ez csak természetes!”

 

1/6

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA