Bemutatkozik (HarMony Studio)

Hornyák Mónika vagyok, a HarMony Studio megálmodója és létrehozója.

 

3 gyerekes anyuka vagyok, jelenleg még GYED-en. Végzettségem szerint külker közgazdász, mindig is export-import területen dolgoztam multinál vagy kisebb cégnél. A gyerekek születése után folyamatosan kutattam a lehetőséget, hol-hogyan-milyen területen tudnám legjobban összeegyeztetni a munkát és az anyaságot. A vállalkozói létforma szűkebb, s tágabb családon belül sem volt ismert számomra. Végül harmadik gyermekem születése hozta meg a bátorságot és az elhatározást: a hobbimból munkát teremtettem magamnak.

 

Gyerekkorom óta a kézműveskedés a hobbim; szeretek mindent, ami kézzel készült, egyedi. Először családon belül alkottam, majd a kör folyamatosan bővült: barátok, óvoda, iskola… Így hát nyitottam a külvilág felé, létrehoztam a HarMony Studiot, ahol a magam által készített ajándékok, dekorációk vásárolhatók meg. Célom, hogy egyedi, szép, harmonikus dolgokat készítsek, amelyek ötletesek és praktikusak is egyszerre.

 

Többféle témában alkotok, sokféle anyagot használok (textil, papír, selyemvirágok…), ötvözöm a technikákat, így a „munka” mindig változatos számomra. Minden egyes darab gondos tervezést követően, maximális precizitással, kézzel és sok-sok szeretettel készül, függetlenül attól, hogy egy bensőséges babaszobába vagy egy több száz fős esküvő helyszínére kerül.

 

A termékkör igencsak széles: vannak állandó termékek, leginkább kisgyermekes családoknak és vannak szezonálisak, pl ballagáshoz, esküvőhöz, húsvéti-karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan. Imádok elveszni a boltokban az alapanyagokat kutatva, aztán belemerülni az alkotásba (leginkább éjszaka) és úgy örülni, mint egy gyermek, ha valakinek megtetszik a kezem munkája és megvásárolja azt.

Sokszor nehéz több területen is lépést tartani az újdonságokkal, figyelni a trendeket, igényeket, alapanyagokat. Rengeteg ötlet van állandóan a fejemben, szelektálni, rangsorolni kell időnként, hogy eredményes legyek.

 

Igazi családi vállalkozás vagyunk: az ötleteket, inspirációt elsősorban gyerekeim és a családi események szolgáltatják; a kivitelezés az én feladatom, a tesztelésben szintén a gyerekek segítenek, míg technikai kérdésekben mérnök férjem támogat.

 

Az IDŐ örök ellenségem. Mivel a legkisebb gyermekem még itthon van velem, az érdemi munka leginkább a délutáni alvásidőben és este 9 után zajlik. Sokszor sodródom az árral, próbálok egyensúlyt tartani, több-kevesebb sikerrel. Nincsenek sokéves tervek, pl. hol leszek 5 év múlva, inkább csak élvezem a jelen pillanatot. Álmaim persze vannak, haladok sorban a megvalósítással, időnként nyílnak a lehetőségek, máskor vannak megtorpanások. De összességében hatalmas örömmel tölt el, hogy belevágtam és remélem egyre többen választanak sorozatgyártott tömegtermék helyett egyedit, magyart, kézművest.

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA