Bemutatkozik (Handmade with love)

Lörincz Beáta vagyok, a Handmade with love megalkotója. Erdélyben születtem és itt is élek. Gyerekkorom óta nagy szerepet játszik az életemben a kreativitás. Már kiskoromban szerettem barkácsolni, gyöngyöt fűzni és különféle alapanyagokból ékszereket készíteni. Ezt az adottságomat anyukámtól örököltem. Rengeteg időt töltöttünk ketten kreatívkodással és mai napig együtt ügyeskedünk.

 

Nem csak az üveglencsés ékszerekben élem ki ezt a fajta tehetségemet, hanem készítek még száraz növényekből díszeket, elrendezéseket, adventi koszorúkat és csokival variált dobozkákat is ballagásokra, ünnepekre.   A mai  napig nagyon szeretem saját készítésű ajándékkal meglepni szeretteimet; lakásdekorációval díszíteni otthonomat. Egyrészt az egyedi  alkotásoknál -  melyek csupa szeretettel és boldogsággal vannak megtöltve- nincs szebb ajándék.  

 

Másrészt pedig  az alkotás teljesen  kikapcsol,energiával tölt fel,  csak arra az adott termékre koncentrálok, kizárva a külvilágot és  - megrendeléstől függően- szabadjára engedve kreativitásomat. Lázadó kamaszkoromba ráhagytam az efféle tevékenységeket, volt sok ennél “okosabb” elfoglaltságom. A kreativitásomat akkor eresztettem szárnyra amikor várandós lettem. Rengeteg volt a szabadidőm és valamivel le kellett foglalnom magam, hiszen a várakozás az nagyon hosszú idő.

 

Nem akartam tétlenkedni, így hát rátaláltam az üveglencsés ékszerek készítésének technikájára. Az a szép ebben - és mint minden más kreatív dologban - , hogy rengeteg féle ékszert készíthetsz és még akkor sincs vége az ötleteknek, csak jönnek és jönnek az újabbnál újabb és szebbnél szebb ötletek. 

 

Elizabeth M. Gilbert szavaival élnék :  “Ha kimondod, hogy örömet lelsz a munkádban, azzal közelebb húzod magadhoz az ihletet. Az ihlet hálás lesz, amikor ezeket a szavakat hallja tőled, mert az ihlet - akárcsak mi mindnyájan - nagyra értékeli, ha nagyra értékelik. Az ihlet megérzi az örömödet, és még több ötletet fog az ajtód elé helyezni jutalmul a lelkesedésedért és a hűségedért. Több ötletet, mint amennyit valaha fel tudsz használni.” 
 
Minden egyes alkotásomra megpróbálok a lehető legbüszkébb lenni, még akkor is ha éppen nem tetszik nekem, mert biztos vagyok benne, hogy a világon akad olyan ember akinek az ízlése szerint formáltam egy adott alkotást. Persze ezek ellenére is megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet.  

 

1/7

 


 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA