Bemutatkozik (Főnix Természetes Szappan)

Szappanozásom története lányom szűnni nem akaró ekcémájával kezdődött,  amit  az egyik közismert babaápolási termék váltott ki nála.  Mivel az évek alatt egyre súlyosabbá vált, úgy döntöttem megtalálom a megoldást: kidobtam az összes bolti szappant, tusfürdőt, sampont. Olvastam, kerestem a szóba jöhető megoldásokat, megtanultam szappant és kencéket készíteni.  

 

Az első szappanjaim megkövesedett széndarabra hasonlítottak leginkább, mivel mindent egyszerre szerettem volna kipróbálni,  beletenni, így túllőttem a célon. Csúnyák voltak, de használhatóak.  Hatásuk már pár hét után látszott, és fél év alatt elmúlt a több mint 10 éves bőrprobléma, ami szerencsére máig sem tért vissza.  Attól, hogy a kemikáliákkal zsúfolt kozmetikumokat természetes alapanyagúakra cseréltük, a bőre megújult, újjászületett, mint a  Főnix madár.

 

Ennek már 8 éve,  azóta sok problémás,  viszkető, szárazbőrű embernek nyújtanak megoldást  kecsketejes szappanjaim.  Népszerűek lettek még időközben ránctalanító arckrémeim is, melyekkel szintén látványos javulás érhető el és érzékeny bőrűek is használhatják.

 

A szappankészítés során az első lépést szeretem a legjobban, vagyis amikor  megtervezem a szappant, izgalmas amikor kiszedem a formákból, felvágom és kiderül olyan lett-e, mint amit elképzeltem.

 

 

Kedvencem még a végső fázis: a csomagolás és főleg a  díszcsomagolás.

 

A kezdetektől megtartottam, hogy a gyártás során sokféle alapanyagot használok, melyeket úgy kombinálok, hogy egymás hatásait erősítsék, célirányosan,  a bőrtípusnak megfelelően.   Elsősorban nem az erős illatokra utazom,  fontosabb a tartalom, az alapanyagok minősége és a késztermék hatékonysága.  Szappanjaim színesek, finom illatúak, jól habzanak és lassan kopnak. 

 

Tulajdonképpen nagymamáink hagyományos, egyszerű szappanjait ötvözöm a csodás kecsketejjel és a ma kapható különféle hatóanyagokkal, olajokkal, természetes színezőkkel, gyógynövényekkel, így fokozva ápoló hatásukat.  Mondhatnám azt is, akár szlogenként, hogy „Nagyi szappan felújítva”.

Szeretem a nagyiktól ránk maradt szép régi bútorokat, tárgyakat is, mert ami régi az még lehet jó. Kedvenceim a gyógynövényes és a levendulás szappanom.    Nagykőrösi üzletemet is ezek szellemében alakítottam ki, gyakorlatilag minden berendezési tárgyam újrahasznosított, autentikus, minimális levendulás - provencei hangulattal fűszerezve.

 

A vállalkozók útjára két éve terelt az Élet, jelenleg egyedül dolgozom,  a kezdő vállalkozók tipikus problémáival.   Családom csak apró, de számomra fontos dolgokban tud  segíteni,  azonban szerencsés vagyok velük, mert szótlanul tudomásul veszik ha ebéd helyett szappant főzök.

 

Szeretném a későbbiekben bővíteni a Főnix termékcsaládot, nagy álmom komplexé tenni újabb termékekkel, kapcsolódó szolgáltatásokkal, saját termelésű kecsketejjel, gyógynövényekkel…..  

Bíztatok mindenkit, hogy hozzon tudatos döntést, és az  túlreklámozott,  nagyipari,  többnyire káros  termékektől forduljon a  bizonyítottan jótékony hatású, természetes, kézzel  és szeretettel készült termékek felé.   

 

1/7

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA