Bemutatkozik (Demeter Chocolate)

A Demeter Chocolate egy családi vállalkozás, amely prémium kategóriás csokoládé termékeket gyárt, azzal a céllal, hogy a mindenki számára elérhetővé tegyük a finom desszerteket, csokoládékat, bonbonokat. Csokoládéinkat saját üzemünkben, kézzel készítjük és csomagoljuk, melyek saját webshopunkban, és üzletekben is elérhetők mindenki számára.

 

A Demeter Chocolate Kft.-t 2012-ben alapítottuk, melyet egy akkor rendhagyó kiállításnak is köszönhetünk. 2011 szeptemberében ellátogattunk az 1. Édes Napok csokoládé fesztiválra. Akkor találkoztunk először más kézműves csokoládéval, ami teljesen lenyűgözött bennünket – a látvány és az ízek harmóniája – amit ott megtapasztaltunk. A Budai várból sétáltunk le, akkor és ott, elhatároztuk, hogy mi is belevágunk a kézműves csokoládé készítésébe.

 

Habár ekkor már 10 éve csokoládétermékek (konyakmeggy, szaloncukor stb.) készítésével foglalkoztunk, összességében a prémium csokoládéról kevés fogalmunk volt. Hazatérésünk után elkezdtük a szakirodalmat olvasni, ismerkedtünk az új trendekkel, majd több kurzuson részt vettünk a magyarországi Csokoládé Akadémián, és volt szerencsénk a belgiumi Callebaut csokoládégyártó, világhírű csokoládéakadémiáján is tanulni, ahol a legnagyobb szakmai tudással rendelkező csokoládémesterektől tanulhattunk. Egy év elteltével – 2012-ben – a következő Édes Napok rendezvényén, már kiállítóként vettünk részt.

 

A termékpalettánkon az első időkben csak liofilizált gyümölcsökkel szórt táblás csokoládé és néhány bonbon szerepelt. A későbbiekben kibővítettük választékunkat ízesített csokoládékkal, szezonális termékekkel (pl. kézműves szaloncukor, húsvéti tojás), illetve még több bonbonnal. Csokijaink több nagy nemzetközi (Great Taste, International Chocolate Awards) és hazai (Magyar Kézműves Remek) versenyen is előkelő helyezést értek el, amire nagyon büszkék vagyunk. De ennél sokkal fontosabb számunkra az a sok pozitív és elégedett vásárlói visszajelzés amit kapunk nap mint nap, mert ez inspirál minket arra, hogy magas minőségben, prémium termékeket adhassunk.

 

“Aki a finom csokoládét szereti, rossz ember nem lehet!”

 

Demeter Chocolate csapata

 

1/6

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA