Bemutatkozik (Cocoon Manufaktúra)

A Cocoon egy fiatal pár, Siroki Nóri és Baumgartner István manufaktúrája, melynek célja, hogy közelebb hozza az embereket a természethez natúr, környezettudatos kozmetikumaik által.

 

2014-ben kezdődött a Cocoon Manufaktúra története, ekkor kezdtünk el Istvi anyukájával, Romhányi Andival kevergetni először itthon krémeket. Ő természetgyógyász és már régóta kísérletezett recepteket, a krémek a háztartásban is be voltak vetve tesztelésre, már akkor csodálatosan működtek. Egyszer kevergettünk vele és beszippantott minket ez a világ,

 

Nóri bőrproblémái is kezdtek megoldódni és közösen elkezdtünk alkotni új termékeket, amiket már az ismerőseink is használtak és mindig kértek belőlük utánpótlást. Nóri nem szerette korábbi munkahelyét, pályázatokkal foglalkozott, majd asszisztens volt egy kisebb cégben, Istvi pedig családi cégükben dolgozott már régóta és tovább szeretett volna lépni, a saját lábára állni. Az ötlet, a visszajelzések és az alkotóvágy kombinációjával úgy éreztük, hogy érdemes belevágni komolyabban. Ekkor már hevesen gondolkodtunk márkanéven és a Cocoon szót mindig is kedveltem (Nóri). Gyönyörű a hangzása, különleges, angolul selyemhernyógubót jelent, ami témában is tökéletesen passzolt – A krémek selymes gubót alkotnak köréd és a bábból pillangó lesz!


Körbejártuk, hogy mi szükséges az engedélyeztetéshez, tanfolyamokon, workshopokon vettünk részt. Sok időbe telt, mire megtaláltuk az előírásoknak megfelelő műhelyt, de óriási szerencsénk volt, mert akkoriban vált kiadóvá, egy eredetileg pizzériának készülő, tehát teljesen ÁNTSZ-ready helyiség itt a fantasztikus Pilisben. Az egyéb dokumentációk és engedélyeztetések közben elkezdtünk Kiskovács Eszter grafikussal együttműködve dolgozni az arculaton, majd belevágtunk, 2015 augusztusára elkészítettük mi magunk a webshopot.
A webshop indulása óta rendszeresen részt veszünk vásárokon, amik kiváló alkalmak a vásárlókkal való személyes kontaktusra, sok ötletet kapunk törzsvásárlóinktól az igényeket illetően, ezt is figyelembe véve, megszületik a fejünkben a termék elképzelése.


Ekkor kupaktanácsot tartunk és Istvi anyukájával közösen ötletelünk, hogy hogyan öntsük formába az új bőrápolót csak és kizárólag a természet alapanyaiból..


A minőségi, tiszta alapanyagok hívei vagyunk, ez a termékek alapköve és egyben a mottónk is. A kevesebb néha több elvén nem szoktuk túlbonyolítani az összetételt, ha három alapanyagot használhatnánk csak fel, akkor sem esnénk kétségbe, mert így is hatékony bőrápolót lehet készíteni száraz bőrre, például fair trade nyers shea vajat, tápláló növényi olajat és 100% tisztaságú illóolajat kombinálva.


Ezután jön a kedvenc munkafázisunk, az új alapanyagok felfedezése, az illatok magunkba szippantása és még nem ismert állagok, konzisztenciák kitapasztalása és az újító kísérletezés, amit hosszas magunkon és barátainkon való tesztelési  fázis követ. :) Az egyik legélvezetesebb az alumínum-mentes krémdezodor kikísérletezése volt, ami egyben az egyik legnépszerűbb termékünkké is vált, pont az egyszerűsége és hatékonysága miatt. A legizgalmasabb és másik nagyon kedvelt termékünk a kettő az egyben bőrradír és testápolónk, a Kávés-Himalaya Sós Fürdőradír, friss őrölt kávéval és pezsdítő menta-kubeba illóolajokkal.

Sokat alakultunk a cég indulása óta, a vásárokra való készülődés átvette a hétvégi bulik helyét az életünkben és itthon is késő estig folyik a háttérmunka, a webshop üzemeltetése, fotók készítése, posztok írása, rendelések feladása, szállítása. Sok munka van vele, de végre egyáltalán nem érezzük mókuskeréknek az életünket. Mi is élvezzük, mindig új dolgokon agyalhatunk, új helyzetek történnek velünk, amiben kipróbálhatjuk magunkat és mások problémáira is segítséget nyújthatunk, örömet, felfrissülést csempészhetünk a napjaikba, általunk ők is tehetnek a környezetükért. Az apró részletekre is odafigyelünk, a szórólapunk fehérítetlen, natúr papírból készül, különleges technikával, szójaalapú festékkel a Hurrikanpressben, Újrahasznosítható üvegtégely (amit vissza is veszünk) és újrahasznosított karton a termékek csomagolása, a pálmaolaj kezdetektől fogva tiltólistás volt nálunk.


A sikerünkhöz biztosan hozzájárult a személyesség varázsa, hogy kézzel, frissen, készítjük a termékeket, a webshopos rendelések mellé személyre szóló üzenetet írunk mindenkinekJ A vásárokon személyesen is megismerhettek minket, tanácsokat kérhettek, segítettünk bőrápolót választani a problémájukra. Hogy érzik a használók, nekk készültek a termékek és átlengi őket a szeretet és a természet.


A közeljövőben szeretnénk angol nyelvű webshopot a sok külföldi érdeklődő miatt és minél több magyar, exkluzív, magas minőségű alapanyagot bevonni a palettánkra.

 

1/7

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA