Bemutatkozik (Bibiee)

Simon Judit, Vivie vagyok: én ötlöm ki és kötöm meg kézzel a Bibiee valamennyi termékét. Végzettségem és főállásom szerint francia nyelvtanár vagyok, 2 kamasz gyerkőcöm van és Dunaújvárosban élek. Mindig is vonzott az alkotás és a divat, de időbe telt, amíg eljutottam a professzionális kötésig…

 

Kötni kis-kamaszkoromban tanultam meg édesanyámtól, de abban az időben nem volt annyira fantáziadús a kínálat és túlságosan bő pulóver volt a trendi, túl sokáig készült, így hiába tudtam a technikákat, nem volt igazán sikerélményem. Próbáltam varrni is, de a varrógép nem akart engedelmeskedni, így ez sem vezetett kész műhöz. Viszont édesanyám remekül varrt és olyan dolgokat készített nekem, amik csak nekem voltak. Az egyediség iránti igényem tovább fokozódott a turkálók és az angol nyelvű Fashion TV megjelenésével. Később egyetemista szobatársaimat stylingoltam, a szobánkat dekoráltam, papírból és drótból fülbevalókat raktam össze, majd a házunkba vett használt metlahi lapokat flexszel csiszoltam, régi fabútorokat újítottam fel.

 

Aztán úgy hozta az élet, hogy egy bonyolult, fonott mintás sálat kötöttem meg magamnak, és ez megváltoztatott mindent: megtaláltam azt a kreatív formát, amiben jó vagyok, sikerélményt ad és másoknak is tetszik!!! J Az első saját sapkáimmal egy közeli vásárban, a rácalmási Tökfesztiválon álltam ki 8 éve, és a sikerük újabb lendületet adott.

 

A téli kiegészítők mellett azonban ki kellett találnom, hogy mivel tudok a nyári vásárokban megjelenni. Ezek lettek a játékfigurák (maci, alma, kisegér, hal, szörnyecske), a szőnyegek, a nyári ruhák és a táskák. És amikor kérésre pártyűt kellett megkötnöm vagy egy új kutya-macska párost, azzal is megbirkóztam! J

Bármerre járok, kétfajta helybe biztos belebotlok: a turkálókba és a fonalboltokba. És ez nagyon izgalmas, mert egy új fonal mindig új inspirációt jelent. Ahogy kitaláltam és megkötöttem egy új fazont, rögtön leírtam, és el is neveztem aszerint, hogy kinek készítettem el - így mára kincset érő leírástárral rendelkezem.

A gyerekeim lettek a legnagyobb kritikusaim: ha nem elég puha a fonal vagy nem elég jó a fazon, nem megy át a rostájukon… 

 

Ami a szívemhez és a kezemhez közel áll és kihívást jelent, az fazonban az aszimmetria vagy egy különleges fazon, és szín-szín-szín minden mennyiségben!!!

 

Ami újdonság az eddigiekhez képest, az a különböző témájú workshopok tartása Budapesten és Dunaújvárosban, ezzel is népszerűsítve a kézzel történő kötés sokféle pozitív hatását.

 

1/6

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA