Bemutatkozik (Apacuka ceramics)

Gyerekkori élmények újraélesztésével és kísérletezéssel jött létre az Apacuka ceramics. Nagyon szerencsések voltunk általános iskolában, mert hetente mehettünk kézműves foglalkozásra a közeli művelődési házba, ahol minden héten más és más technikát próbálhattunk ki, köztük az agyagozást is.

 

Ezekután Anyukámmal és barátnőmmel kerestük ezeket a szakköri lehetőségeket a környéken és lett egy kis helyem a pincénkben, berendezve korongozóval és kemencével, ami nagyon nagy dolog volt, mert már akkor is drága eszköz volt kemence. Aztán kicsit elfelejtődött, megismerkedtem a férjemmel, aki porcelánfestő és képzőművész és a gyerekeink születése után került újra elő a kemence. Így ismét tettem rá egy kísérletet és megosztottam, az akkor már 2 éves DIY blogunkon az eredményt. Kedvező fogadtatása volt, elsősorban gasztro körökben és ekkor, 2013-ban indult el az Apacuka ceramics márka.


Azt szeretem benne, hogy nagyon nagy szabadságot ad időben és alkotásban. Nagyon szeretem kinyitni a mázazott munkákkal megrakott kemencét, mert az mindig tartogat meglepetést. Az együttműködés erejében hiszünk, ezért is jelennek meg a kerámiák szakácskönyvekben. Az Agócs Írisz illusztrátor által tervezett grafika tányérban átültetve szintén nagy kedvencünk és szerencsére nem csak nekünk. Minden új közös munka, hoz valami új területet, új munkát magával, bár nem is biztos, hogy azonnal. Türelmesnek kell lenni és kitartónak, nem mindig könnyű!

 

Az  agyag különösen jó tanítója a türelemnek, hiszen ha túlzottan gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor kezdhetjük ez egészet előlről. Ketten készítjük az Apacuka kerámiákat Födő Gáborral, a férjemmel. Ő művészi én pedig inkább iparos-kereskedelmi attitüddel nyúlok az agyaghoz, így pont kiegészítjük egymást. Az online social media felületekkel is szeretek foglalkozni, ez elengedhetetlen része a márkaépítésnek. Egyre több cég, márka keres meg minket, hogy saját egyedi tányérjaikat készítsük el.

 

Szerencsére az agyag nagyon hálás anyag ilyen szempontból, mert bármilyen grafika átültethető a felszínére. Ezeknek a megkereséseknek is szeretnénk megfelelni amellett, hogy saját, Gabi által tervezett egyedi grafikával is hamarosan előrukkolunk karácsonyra.

 

1/7

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA