Bemutatkozik (BarKArt)

2017/07/30

 

Turi Barnabás, a BarKArt ékszerek tervezője és megalkotója vagyok. A BarKArt designja jelenlegi formájában idén augusztusban ünnepli egyéves születésnapját, bár a brand ötlete korábbra nyúlik vissza. 2015-ben, mikor feleségül vettem Katát, az esküvőnk előtti készülődés forgatagában született meg, hogy összetartozásunkat ékszerekben is kifejezzük.

 

A BarKArt elnevezése is a nevünkből (Barnabás és Kata) származik, összekötve a művészetek iránti vonzalmunkkal, az Art-tal.

 

Az ékszerkészítés előtt sem állt távol tőlem a kreatív tevékenység, már 14 évesen kezdtem hagyományos, kizárólag természetes anyagú íjakat készíteni, valamint több év kihagyás után három éve újra elkezdtem szenvedélyesen művelni a műlegyezőhorgászatot szabadidőmben. A horgászathoz használt élethű, aprólékosan kivitelezett műlegyek is saját alkotásaim.

Kezdetben üveglencse és bevarrt gomb ékszereket készített a feleségem, Kata. A piacot alaposabban felmérve azonban rájöttünk, hogy ez a technika nem eléggé egyedi.

 

Ekkor ötlött fel bennem a gondolat, hogy valami különlegeset alkothatnánk, ha inkább festenénk a különböző mintákat az ékszerekre. Ekkor készült el az első, 8 mm átmérőjű bronz alapba festett, aprólékosan kidolgozott nyári fát ábrázoló fülbevaló. Szeretem a természetet, így nem meglepő, hogy előszeretettel merítek motívumokat a természetből.

Voltak természetesen kihívások is, ugyanis nagyon fontos volt kifejleszteni a megfelelő fedőréteget, mely időtállóvá teszi ékszereinket annyira, hogy vásárlóink számára két éves garanciát nyugodt szívvel biztosíthassunk.

 

Nemrég egy megtisztelő, ugyanakkor szívet melengető felkérésnek is eleget tehettem, mikor egy kedves pár esküvőjére harmonizáló, monogramos mandzsetta gombot készíthettem, különlegessé téve ezzel a nagy napjukat.

 

Őszintén hiszem, hogy a BarKArt folyamatosan bővülő kínálatának egyes darabjait sokan fogjátok olyan örömmel viselni, mint amekkora örömmel készültek! Fogadjátok sok szeretettel ékszereinket, hiszen Nektek készültek!

 

1/11

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA