Bemutatkozik (b.bor)

Tavaly karácsonykor már terveztem a Femini Boxnak mini borítéktáskát, b.bor márkanév alatt, és ez adta a lendületet ahhoz, hogy hivatalos vállalkozássá tegyem, az addigi kedvtelésemet – a táska tervezést. Ezért külön öröm, hogy újra együttműködhetünk, egy kicsit újabb vonalon is. 

 

Alkotásaim általában maguk az anyagok ösztönzik és alakítják, illetve minél több modellt is szerettem volna létrehozni, ezért az első évem arról szólt, hogy ne is legyen két egyforma táskám.

Próbálok minél nagyobb hangsúlyt fektetni az újrahasznosításra, és a környezetvédelemre - erre egy külön projektet is létrehoztunk egy csoporttársammal. Ezen belül is bemutatjuk a stenciles technikát (ami már közel áll a szitázáshoz, illetve annak egy részéhez).

 

A szitázás, mint egy előrelépési lehetőség jött az életembe. A férjem sok-sok éve szeretett volna megtanulni a technikát, így egy születésnapi ajándéka a Ludwig Goes Pop kiállítás keretein belül szervezett workshop volt. Itt én is megismerkedhettem néhány alappal, ami nagyon megfogott.

Miután a gyártás során az elérhető anyagok és az inspirációim nem mindig találkoztak, ezért kitaláltam, hogy szeretném saját magam készíteni a mintáimat, ezáltal maguk a termékek lehetnek sokkal letisztultabbak, és végre klasszikus értelemben vett kollekciót is felmutathatok. Mivel az is a terveim között szerepelt, hogy Andrist is bevonom a gyártási munkáimba, így jött az ötlet, hogy tanuljuk meg a szitázás minden csínját-bínját, és kezdjünk el közösen alkotni. Tavasszal már tudatosan szerveztünk egy olyan foglalkozást, ahol egy kicsit mélyebben, és más vonalon is megismerhettük ezt a technikát; és minden alapvető tudást megszerezhettünk. Nyáron pedig be is szereztünk minden szükséges eszközt, és a magunk kedvtelésére, illetve barátok számára készítettünk lenyomatokat pólóra, és vászontáskára. Akit bővebben érdekel a technika, illetve szeretne elmélyülni hasonló dolgokban, a kezmuvesdolgok.blog.hu oldalon tud olvasni kulisszatitkokat.

 

A következő kollekciót már szitázott motívumok fogják meghatározni terveim szerint, de emellett szívesen megvalósítok egyedi kéréseket is - hiszen ahogy írtam, rengeteg ötlet kivitelezhető ezzel.

Boldoggá tesz, hogy az első kollaboráció máris létrejött a VIRI graphics mintáival.

 

1/6

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA