Bemutatkozik (VIRI)

 A nevem Begov Virág és az alkotástól eltekintve a Semmelweis Egyetem dietetikus hallgatója vagyok. A VIRI a keresztnevem becézéséből született. Kiskorom óta, a mai napig van, aki így szólít.

A családomban anyai és apai ágon is vannak, voltak olyan személyek, akiknek jó a kézügyessége. Megtalálható a festészet, a rajzolás, szobrászat és egyéb kézműves alkotások teljes sora.  Mindig is alkottam. Már nagyobb óvodás koromban majdnem minden nap készítettem valami apróságot. Emellett egészen kisiskolás korom óta játszok fuvolán is, így a zene is jelen van az életemben. Azonban a rajzolás sosem volt ezek között meghatározó. Ez a fajta önkifejezés csak nemrég alakult ki nálam, viszont úgy érzem megtaláltam az igazi utamat.

A VIRI elindulása hirtelen ötlet volt. Körülbelül egy évre az első rajzaim megszületésére készítettem el hivatalos oldalát a közösségi médiákon. Természetesen a család és barátok támogatása volt az elsődleges elindítója amellett, hogy meg szerettem volna mutatni a világnak azt, ami bennem van.

Számomra a rajzolás nem tudatos. Az alakzatok kitöltése, az alapgondolat tovább építése teljesen spontán alakul, a motívumok egymást követése alakítja. Tulajdonképpen ezt szeretem a legjobban az egész folyamatban. Mikor már szabadon, a saját gondolataim maguktól hozzák létre a készülő alkotást. Mint ihletforrást, saját érzéseim mellett a természetet is meg kell említenem. A növények és állatok tökéletes, emellett változatos megjelenését mindig tiszteltem, ezért is szeretném, hogy azt az érzést, amit kiváltanak belőlem, valahogyan beleépítsem
munkáimba.

Véleményem szerint alkotásaim egyedisége, mint olyan sok másnál a részletekben rejlik. Közelről az apró motívumok, a különböző vonalak és formák elterelik a gondolatokat. Ez egyébként a mandalák egyik eredeti céljuk is: az elmélyülés, a mindennapi gondok magunk mögött hagyása, elménk lecsendesítése.

Összességében hihetetlen örömmel tölt el, hogy az emberek érdeklődéssel fordulnak művészetem iránt. Nem csak a családom és barátaim ismernek el, hanem olyanok is, akik személyesen nem ismernek. Ez azért olyan nagy öröm, hiszen a rajzolás saját magam szórakoztatásaként, egyfajta pihenésként, meditálásként indult. Boldog vagyok, hogy másokra is hatással vannak a rajzaim, épp úgy, mint rám. A munkáimba igyekszem belecsempészni a természet különlegességeit, saját érzéseimet, olyan módon, hogy az a gondolatokra nyugtató, egyensúlyra törekvő hatást gyakoroljon.

 

1/7

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA