Bemutatkozik (Zenzero)

 

A zenzero név olaszul gyömbért jelent. Először a hangzása tetszett meg, aztán pedig az, hogy kettészedve: zen és zero szintén két értelmes, mélyebb jelentéssel bíró szót rejt.

 

Eredetileg közgazdász vagyok, gazdasági újságíróként, illetve tolmácsként dolgoztam korábban. A divat azonban mindig is nagyon vonzott, mindig is az volt a vágyam, hogy szép dolgokkal foglalkozzam. Bár nem lettem végül divattervező, az ékszereknél, jobban mondva a bizsuknál kötöttem ki. Így megélhetem a szépség és a divat iránti kötődésem.

 

A webshopot 4 évvel ez előtt indítottam. Kezdetben csak egy átlagos bizsus boltnak indult, de hamar kiderült, hogy én és a közönség is elősorban az ásványokhoz vonzódik. Bár ma már csak a kínálat kis része a nyers, csiszolatlan darabok, még mindig azokat tartom a legizgalmasabbnak.

 

Az, hogy nincs „hagyományos” munkám tulajdonképpen senki számára nem meglepő a családban, hiszen mindig is szabadúszóként dolgoztam, jobbára itthonról. A gyerekeim megszületése után azonban egyre inkább fontos lett számomra, hogy tényleg olyasmit csináljak, ami én vagyok, amit élvezni is tudok. De az időm beosztásánál legalább olyan fontos, hogy minőségi gyerekkort tudjak teremteni a két energiabomba fiúnak. Tudom, hogy ezek az évek nem jönnek vissza és kamasz korukban már nem velem akarnak majd kirándulni.

Ami az alkotást illeti: ahogy nő a forgalom, már csak a termékek egy részét készítem én. Az egyedi darabokat külön is kezelem, mivel ezek tényleg különlegesek, mindig valamilyen történetük is van. Az érdekességet általában az adja, ahogyan a kövek egymás mellé kerülnek és sokszor meglepő szín és formakombinációk jönnek létre. Mindamellett inkább ásványgyűjtőnek tartom magam, aki virtuálisan ugyan, de az egész világot bejárva begyűjti a legszebb kristályokat. Kedvenceim a brazil, indiai kvarcok, de például az afganisztáni lapis lazulinak sincs párja.

 

Őszre több újítást is tervezek: egyrészt hangsúlyosabbak lesznek a saját összeállítású karkötők, nyakláncok. Másrészt néhány magyar alkotó is teret kap majd a bohémságok között.

 

1/7

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA