Bemutatkozik (Coconutoil Cosmetics)

Közgazdásznak tanultam, de lovas sportoktatással és gyógynövénytermesztéssel foglalkoztam. Nagymamám az egyik példaképem, hihetetlen személyiség, mindent ő maga készít el  a mai napig, zöldségeket és gyümölcsöket termeszt, befőtteket főz, savanyúságokat készít, saját készítésű koszorúkkal várja az ünnepeket. Az ő kézügyességét szerencsére én is örököltem, és gyerekkoromtól kezdve imádok alkotni – üvegfestéssel kezdtem, később főztem a veteményeséből, kísérletezgettem a receptekkel, sose bírtam ki, hogy pontosan kövessem a leírást.  Tanyán éltem 3 évig, és saját levendula illóolajból készítettem szappant, testvajat, legrégebbi termékem a méhviaszos-kakaóvajas-levendulás testvaj, rendszeresen jártam őstermelői piacra is árulni őket.

 

 A családom először kételkedett a sikerben a rengeteg munka miatt, de mostmár támogatnak. Párom mindig mindenben mellettem volt, vele fedeztem fel Ázsiát is, Indonéziában éltünk kis ideig, és azt tapasztaltuk, hogy az ott élő emberek lelkileg sokkal gazdagabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint itt Európában sokan. Miután hazajöttünk, ezt kezdtük el kutatni, hogyan lehetne változtatni, hogyan tudnánk mi is hasonlóan élni. A Coconutoil Cosmetics-et (mely nevét fő alapanyagunkról, a kókuszolajról kapta) tehát ázsiai utazásaink, Indonézia, Srí Lanka és az ayurvédikus gyógyászat, szépségápolás inspirálta. Mint az Ayurvédás orvostudománynak, ami több mint 5000 éves népgyógyászat, nekünk is az a szlogenünk, hogy „csak azt kend a bőrödre, amit meg is ennél”. Szeretem a saját vállalkozással együtt járó szabadságot és azt, hogy megvalósíthatom önmagam, viszont olyan, mintha gyermekem lenne, állandóan foglalkozni kell vele.

 

A termékeken egyedül dolgozom, én készítem az alapreceptet, én kutatok az alapanyagok után (ez az egyik legizgalmasabb része az alkotói folyamatnak) én tesztelem őket először. Feltölt a vásárlók pozitív visszajelzése, olyan termékek megalkotása volt a célom, melyek nem csak tüneti kezelést, hanem valódi segítséget nyújtanak, és amikor azt hallom, hogy az általam készített testvajtól múlt el valakinek az ekcémája, vagy a diabétesztől kisebesedett lába az én termékemtől kezdett el nagy ütemben hámosodni, hatalmas örömmel tölt el. Minden egyes termékünk szeretettel és szakmai hozzáértéssel készül, a legkiválóbb minőségű alapanyagokból, ellenezve a tömeggyártást, és támogatva a környezettudatos életmódot.

 

Nem csak zöldnek mondjuk magunkat, minősítéseink igazolják az egészség- és környezettudatosság iránti elköteleződésünket. Mi nem natúrkozmetikum vagyunk, hanem bio, mégpedig első magyar gyártóként értük el a NaTrue szigorú minősítési rendszerében a legmagasabb fokozatot (mellyel igazoljuk, hogy termékeink legalább 95%-ban ökológiai termesztésből származó növényeket tartalmaznak), vegán olajkeverékeinket a birminghami minősítő intézet emblémájával láttuk el, csomagolásunk, környezetbarát megoldásaink a Greenwill és az FSC minősítette. A natúrkozmetikumok tartalmazhatnak bizonyos mértékben szintetikus alapanyagokat, mi viszont erre nemet mondtunk.

 

Egyik legnépszerűbb termékünk az Intim- és Masszázsolaj, mely gazdagon tápláló testolajként, fürdőolajként, masszázsolajként, intim mosakodószerként és nem utolsó sorban sikosítóként is használható. Emellett az Ajakápoló Balzsamok (argános, levendula, original) fogynak a legnagyobb ütemben, hiszen nem csak ajkainkat gyógyítja, táplálja és védi, hanem arcbőrünkre, körömágyunkra, csípésekre, kisebb fokú égési sérülésekre is használhatjuk őket. Kicsi a bors, de erős…kicsi a tégely, de csodákra képes.

 

A közeljövőben szeretnénk részese lenni a nemzetközi bio kozmetikai piacnak, rengeteg recept és termékötlet van még a fejemben, nemsokára megjelenik bio étel vonalunk, a Dori’s Coconut Kitchen.

 

Ha csak három összetevőt tehetnék egy termékbe, akkor melyek lennének azok? Kókuszolaj, kókuszolaj, kókuszolaj J Nem lehet eleget beszélni az egészségre és szépségre gyakorolt hatásáról, nem véletlenül hívják Ázsiában a kókuszpálmát az „Élet Fájának”. A titok a minimum 43% laurinsavban rejlik, mely az anyatejben is megtalálható (de csak 6-10%-ban). Immunerősítő, fertőtlenítő, vírusölő, gombaölő, antibakteriális hatású, emellett pedig minden bőrtípust egyensúlyba hoz, gazdagon táplál. Ezért szeretjük annyira.

 

1/6

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA