Bemutatkozik (Veru)

 

Harmath Vera vagyok, a Veru képek megálmodója és rajzolója. Végzettségemet tekintve művészettörténész és lakberendező. Voltam már nanny, babysitter, dolgoztam múzeumpedagógusként, lakberendezőként és tanítottam is. Mindig is a gyerekek és a vizualitás illetve a művészet érdekeltek.

A Veru márka hivatalosan 2016. novemberében született, a vállalkozás ötlete viszont korábbi.

 

Amikor először elkezdtem képeket festeni gyerekeknek, két fontos inspirációm volt:

Az egyik egy babaalbum, amit a sosem ismert nagymamám rajzolt és írt az édesapámnak és a nagynénémnek. Kézbe vehető szeretet – ez fogalmazódott meg bennem, amikor először lapoztam át és ámultam rá erre az emlékre még kislányként.

 

A második pedig két eleven baba: egy ikerpár, akikre 3 évig vigyáztam, amikor Ausztriában nannyként dolgoztam.  Festettem nekik egy könyvet és néhány képet ajándékba, amik annyira tetszettek a családnak és az ismerőseiknek, majd az ismerősök ismerőseinek, hogy egy kis mellékállásom épült fel organikusan, szinte magától. Így az ötlet adta magát, bár itthon ezt vállalkozás formájába önteni egyáltalán nem volt ilyen egyszerű.

 

De egy valami azóta sem változott: minden képemet ugyanazzal az odafigyeléssel és motivációval készítem. A tárgyaim besűrűsödött, és kézbe vehető szeretetdarabkák, amelyek a hétköznapi rohanásban segíthetnek mindannyiunknak visszatalálni ahhoz, amiért valójában itt vagyunk.

 

A termékeimet a nyomtatás fázisán kívül magam állítom elő. Rengeteg vázlatot készítek, és a tervezés folyamán azt, amelyik a legjobban tetszik, és beleillik az elképzelésembe, digitálisan is megrajzolom. A felirattal ellátott képeimen a szövegeket ugyanolyan kulcsfontosságúnak érzem, ezek megtalálására nagy gondot fordítok.

Számomra alapvető, hogy ne pusztán szép vagy cuki dolgokat állítsak elő: a gyerekekre kicsit más módon és közvetlenebbül hatnak a vizuális ingerek. Emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a gyerekszoba falára. Bár a szeretet vagy a gondoskodás a piciknek megfoghatatlan fogalmak, fontos, hogy ezek valahogyan mégis szemünk előtt legyenek, hogy képesek legyünk emlékezni rájuk. Nagy szerepe van a szülőknek és a korai környezetnek abban, hogy a gyerekek önmagukat elfogadják, szeressék, és sikeres felnőttekké váljanak.

 

 

1/8

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA