Bemutatkozik (Evuska)

Az Évuska név az unokahugomtól ragadt rám, aki kis korában sajátos neveket aggatott a családtagokra. Amikor 2010 végén megszületett bennem a márkám gondolata, valami kedves leíró nevet kerestem, amről úgy érzem tökélesen körülöleli az általam készített tárgyak vizuális világát. Így esett a választásom erre a becenévre.

Minden 'evuska' grafika mögött egy-egy történet áll, egy csipetnyi abszurditással fűszerezve. Legtöbbször egy hétköznapi esemény vagy film élmény az alapja munkáimnak és szeretem ha ezek új mesék szövésére inspirálják használóikat.

 

Eredetileg animációt tanultam, onnan nyergeltem át az egyedi textilek világába. A grafikáimat szerettem volna kézzelfoghatóbb formában látni és használati tárgyként újraértelmezni. A filmekért való rajongás és a tervezési mechanizmus viszont megmaradt abból az időszakból.

 

A Nagymamám szinte az összes lakástextilt maga készítette. Terítőket hímzett vagy épp csipkét horgolt, gyártott makramét és faliképet csomózásos technikával. Szeretem a naiv ábrázolásait, talán innen örököltem én is valamit. :) Gyerekkoromban is sokat rajzoltam és festettem, de leginkább a kanapé mögé bújva szerettem absztrakt műalkotásokat létrehozni a parkettára Anyukám rúzsaival. Ma is emlékszem milyen csodásan siklottak a padlón!

A saját márka igazgatásában számomra a legnehezebb, hogy a sokféle faladat típussal kell foglalkoznom egyszerre. Excel táblázatok és weboldal szerkesztés, anyagbeszerzés és a postán elkevert csomagoló anyagok felderítése után nehéz átállni az alkotásra. Próbálom megragadni azokat a napokat, amikor tudom hogy semmi de semmi más teendőm nincs, csak bezárkózni a műhelybe és húzni a szitán a festéket reggeltől estig.

 

Az evuska egy egyszemélyes vállalkozás, ami nem működhetne a rengeteg családi segítség nélkül! Legyen szó az új kollekció fotózásáról, modell szerepről, párnatartó állványok barkácsolásról, szitanyomó asztal készítéséről, fuvarozásról, robotok türelmes kézi varrásáról vagy csak szimplán arról, hogy elmondják a véleményüket az új ötleteimről. Az ő szívük-lelkük is benne van ebben a projektben!

 

1/6

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA