Bemutatkozik (Vocka)

Kerekes Andrea vagyok, a Vocka márkanévre hallgató játékok megálmodója, készítője. Termékeim gyártását 2014-ben kezdtem el. Korábban pénzügyesként dolgoztam egy biztosítónál. A gyerekekkel otthon töltött öt évnyi idő alatt szereztem női szabó és szerkesztő-modellező szabász végzettséget. Amikor a szülési szabadság lejártakor kiderült, hogy a korábbi munkahelyemre nem várnak vissza, úgy döntöttem, hogy belevágok egy ilyen profilú önálló vállalkozásba.

 

Eleinte női ruhák készítésében gondolkodtam, de ahogy a fiainknak jöttek sorra a kívánságai, hogy milyen állatokat, játékokat szeretnének, azt vettem észre, hogy nagyon élvezem, hogy ezáltal az én gyermeki énem is újraéledhet. Így szép lassan kirajzolódtak a saját termékpaletta és stílus kontúrjai. A Vocka nevet nagyobbik fiunk találta ki páréves korában, ezért különösen örülök, hogy ilyen módon is részesévé válhatott a márka létrehozásának.

 

Természetesen az első lépések nem voltak könnyűek, a végkielégítésem egy részét az alapfeltételek megteremtésére (anyagok, műhely) fordítottam és fél évnyi alkotás után merészkedtem ki a Tihanyi Piac Placc-ra, ahol azonban már első alkalommal nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam a közönségtől. Apránként sikerült egyre több helyen megjelenni a játékokkal és az internetes jelenlétet is megerősíteni.

Ihletet a saját környezetemből merítek, a természetből és sokszor a gyerekeim fantáziájából. De előfordul olyan is, hogy meglátok egy izgalmas mintás anyagot és aköré alakul ki a figura.

 

A játékokat magam tervezem és szabom ki, a varrásban már két segítőm is van. Igyekszem egyszerű és nagyszerű játékokat tervezni, amik letisztultak, de van bennük valami huncutság. Természetes, minőségi anyagokat használok, fontos a könnyű kezelhetőség mind a készítés, mind a későbbi használat során.

Szeretném, ha a termékeimet egyszerre viccesnek, kedvesnek, modernnek, vagánynak látná a közönség. Az a célom, hogy aki meglátja őket, azt mosolyogtassa meg, legyen az gyerek vagy felnőtt.

 

Mostanra több, mint harmincféle terméket készítettem már, az egyszerű formájú sünitől egészen a márka zászlóshajójának tekinthető nyakkendős rókáig. Természetesen elsősorban a kisgyerekeket szeretném megnyerni, illetve az ő szüleiket, akik nyitottak a kevésbé hagyományos megjelenésre. De boldogan tapasztalom hétről hétre, hogy a vásárlóim teljesen vegyes összetételűek a korukat tekintve.  Különösen nagy öröm, hogy most már Vocka gyűjtők is akadnak minden korosztályban. Úgy érzem, hogy sikerült egy olyan stílust kialakítanom, ami egyedi és könnyen felismerhető.

 

Számomra a munka legizgalmasabb része a játékok megtervezése. A lerajzolt tervekből prototípust gyártok és tesztelek a környezetemben (elsősorban a fiaimon), ez után döntök, hogy milyen legyen a végleges forma. A termékek értékesítése az a terület, ami a legtávolabb áll tőlem, illetve a vállalkozással kapcsolatos elkerülhetetlen adminisztráció.

 

Középtávú célként egy olyan márka felépítése a cél, amelyik elég ismert ahhoz az erre fogékony közönség körében, hogy kellő anyagi szabadságot adjon a tarsolyomban levő további ötletek megvalósításához. Hogy megvalósulhasson a mottónk: „kalandos képzelet”.

1/8

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA