BEMUTATKOZÁS /SZITAKÖTŐ ÉKSZER/

Szitakötő ékszer név alatt mindazon termékeimet értem, amelyet saját kézzel készítek.

Többnyire gyöngyékszereket alkotok, de más anyagokkal is szívesen dolgozom, így készítettem már babáknak hajpántokat, papírdíszeket, filcdíszeket.

 

A kreativitást, a jó kézügyességet a mi családunk magában hordozza. Egyik nagymamám csodálatosan horgolt, a másik gyönyörű hímzett terítőket, párnákat készített, édesanyám

patchwork munkái magukért beszélnek, így esélyes volt, hogy valamilyen kézimunka idővel

engem is megtalál.

 

A gyöngyökkel való kapcsolatom már korán, 12 éves korom körül kezdődött. Egyszerű, olcsó

gyöngyökből készítettem magamnak ékszereket. Elkészítettem, hordtam, lebontottam, másikat fűztem és ez így ment egy jó darabig, az egyetemi éveim végéig. Az utolsó évemben kezdtem el komolyabban foglalkozni a gyöngyfűzéssel. Ekkor már minőségi gyöngyökből készítettem a szebbnél szebb ékszereket a különböző technikák elsajátításával. Ezzel párhuzamosan kaptam a környezetemből az elismerő szavakat, így nem sokáig gondolkoztam azon, hogy eladásra is készítek ékszereket. 1-2 év tapasztalati idő kellett, míg kialakult a stílusom, illetve, hogy melyek azok az anyagok, amelyekkel szívesen dolgozok.

 

Pontosabban ez a mai napig formálódik, egyrészt mert szeretek többféle technikával foglalkozni, másrészt a környezetemből érkező kérések, megrendelések is alakítják azt.

 

2014-ben végül elindítottam hivatalosan is a Szitakötő ékszert, mint vállalkozást. Építészként végeztem Pécsett, viszont sajnos - nem sajnos (ezt még nem tudom) - nem a szakmámban helyezkedtem el, így kreativitásomat ki kellett élnem valahol és az irodai munka sem fárasztott le eléggé, ezért kézenfekvő megoldás volt, hogy az ékszerkészítésből vállalkozás legyen. Igen ám, de ehhez kellett a férjem is. Természetesen nem tud gyöngyöt fűzni, legfeljebb a postára megy el, ő adja nekem az időt. Korábban sokat segített a háztartásban, mára pedig már a kisfiúnk nevelésből is nagyon sokat kivesz.

 

Kicsit nehéz a kisfiam mellett az alkotás, de a gyöngyfűzés hatalmas kikapcsolódást jelent és szeretném elérni, hogy a GYES után a munkahelyi irodát lecserélhessem egy saját műhelyre és a munkám legyen a hobbim. Ehhez még nagyon sok munka vár rám, de bízom benne, hogy a kitartásom meghozza gyümölcsét.

 

Ékszereimet magam tervezem, saját ötlet alapján készülnek az összeállítások. Többnyire egy- egy technikát használok és a színekkel variálok. Igyekszem az ékszereket az utolsó részletéig precízen elkészíteni, hiszen ettől több az egyedi ékszer a tömegcikknél. Ritkán készítem el kétszer ugyanazt az ékszert ugyanazzal a színkombinációval, de persze kérésre nem mondok

nemet.

 

A legnagyobb örömmel az tölt el, mikor egy vásárló visszatér. Akkor érzem igazán, hogy van

 

helye az ékszereimnek. Jó érzéssel tölt el, ha örömet szerezhetek másoknak is.

 

Szőke-Rittlinger Edina

 

1/5

 

 

Share on Facebook
Please reload

HÍREK

Feltételek

- ÁSZF

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

COPYRIGHT © 2019 FEMINI BOX | MINDEN JOG FENNTARTVA